Foto: LETA/DELFI

Nacionālajā enciklopēdijā pie šķirkļa "Rokgrupa "Līvi"" tās esošo un bijušo dalībnieku skaits pārsniedz 30. Grupa, kuras vēsture aizsākusies septiņdesmito gadu sākumā, pārdzīvojusi dažādus laikus, spožus panākumus un traģiskas lappuses, bet "Līvu" dziesmas ir neatraujamas no Latvijas valstij nozīmīgiem vēsturiskiem notikumiem un daudzu dzīves. Mūziķu sastāvs, kas pēdējos gados uzstājies ar leģendāro nosaukumu, nonācis sarežģītā situācijā, liekot meklēt atbildes uz jautājumiem, kam pieder "Līvi" un ko nozīmē šīs vārdiskās preču zīmes nonākšana viena cilvēka īpašumā, bet grafiskās – cita.

Šī gada augustā pēc Patentu valdes veiktās ekspertīzes mūziķis Juris Pavītols nostiprināja savā īpašumā preču zīmi "Līvi". Pavītols ir viens no "Līvu" dibinātājiem, taču grupas sastāvā nespēlē jau kopš 80. gadu sākuma. Pēc Patentu valdes lēmuma šā brīža "Līvu" sastāvs ar mūziķi Aināru Virgu priekšgalā vairs ar šo nosaukumu uzstāties nevarēs, iepriekš to nesaskaņojot ar Pavītolu. Tas pats attiecas arī uz jaunu dziesmu un albumu izdošanu.

Tikmēr grafisko preču zīmi jeb grupas logo kā savu īpašumu pieteikusi biedrība "LĪVI ROXX" un Ainars Virga. Šobrīd zīme ir atzīta par reģistrējamu, un, kad Patentu valdē tiks saņemta maksa par reģistrāciju un publikāciju, tā tiks reģistrēta.

Pavītols jau iepriekš kritizējis Virgu (viņš grupai pievienojās 1986. gadā) un kopā ar viņu muzicējošo kolektīvu, kas šobrīd lieto nosaukumu "Līvi", uzskatot, ka līdz ar grupas vokālista un basģitārista Jāņa Groduma aiziešanu mūžībā 2010. gadā grupa "Līvi" ir beigusi pastāvēt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!