Foto: Jānis Porietis, Uģis Bērziņš

Klasiskās mūzikas ģilde "Euterpe" aicina uz eklektisku kamermūzikas vakaru Kultūras pils VEF kamerzālē, 28. septembrī pulksten 19. Kā vēsta koncerta rīkotāji, programmā "Iedomu realitātes. Stāsti balsij un klavierēm" skanēs četri vokālie cikli kā četras īsfilmas, kuras klausītājs izkrāso un atdzīvina pats ar savām iedomu krāsām.

Koncertā piedalīsies mecosoprāns Irma Pavāre, baritons Nauris Indzeris, pianiste Helēna Laukmane un gaismu mākslinieks Ivars Vācers.

"Iedomu realitātes. Stāsti balsij un klavierēm" ir vokālās kamermūzikas programma kurā satiksies franču ironiskie postimpresionisma ģēniji Fransiss Pulenks un Moriss Ravels un 20. gs. britu eklektiskie komponisti Bendžamins Britens un Ralfs Vons-Viljamss.

Koncerta pirmo daļu atklās britiem raksturīgā misticisma garā rakstītās Britena šūpuļdziesmas ("A Charm of Lullabies", 1947) kā arī Latvijas pirmatskaņojums Vona-Viljamsa mīlestības sonetiem ("The House of Life", 1903) ar Dantes Gabriela Roseti tekstu.

Koncerta otrajā daļā būs iekļauti lakoniskās Fransisa Pulenka "Banalités" (1940) un noslēgumā Morisa Ravela fantasmagoriskās Dona Kihota dziesmas "Don Quichotte à Dulcinée" (1932-33).

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!