Foto: Publicitātes foto

No 31. oktobra līdz 2. novembrim Ventspilī, Cēsīs un Rīgā notiks pasaules mūzikas festivāla "Porta" īpašie rudens koncerti. Trīs vakarus gaidāmas divdaļīgas muzikālās programmas, kas vedīs klausītājus ceļojumā pa dažādiem laikmetiem un kultūrām, vēsta festivāla rīkotāji.

Koncerti notiks 31. oktobrī koncertzālē "Latvija" Ventspilī, 1. novembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 2. novembrī Mūzikas namā "Daile" Rīgā.

Visos koncertos uzstāsies grupa no Francijas "Les Itinérantes", kā arī apvienība "JMO", kurā apvienojušies mūziķi no Šveices, Senegālas un Izraēlas.

Trio "Les Itinérantes", kas atbilst savam nosaukumam – ceļotājas –, piedāvā unikālu vokālo ceļojumu laikā un telpā, vēsta "Portas" organizatori. Ar savām balsīm viņas rada attēlus, stāstus un sajūtas, kas ved no viduslaiku skaņām līdz Edītes Piafas šansoniem un korsikāņu polifonijai. Maģiska saskaņa starp veco un jauno, piedāvājot neaizmirstamu vokālo piedzīvojumu.

Muzikālā apvienība "JMO" piedāvā aizraujošu stāstniecības mākslas interpretāciju. Trīs izcili mūziķi apvieno Āfrikas, Eiropas un Tuvo Austrumu tradicionālās un modernās mūzikas elementus. Koras dzirkstošais skaņas efekts, basa klarnetes dziļie toņi un Austrumu perkusiju enerģija rada nevainojamu harmoniju, kurā mūzika un stāsts saplūst vienotā veselumā.

Koncertā 1. novembrī Cēsīs apvienībai "JMO" pievienosies latviešu dziedātāja Aija Vītoliņa.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!