Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Ceturtdien, 26. septembrī, jaunas dziesmas "Alone" ierakstu nopublicējusi pazīstamā britu grupa "The Cure". Iepriekšējais jaunais muzikālais "The Cure" materiāls tika izdots 2008. gadā.

"Alone" ir teju septiņas minūtes gara dziesma, ko britu medija "New Musical Express" (NME) mūzikas apskatnieki jau nodēvējuši par episku un emocionālu.

Jaunā dziesma "Alone" gan faniem nav sveša – tā izskanējusi "The Cure" jaunākajā pasaules turnejā, kurā bija iekļauti 90 koncerti 33 valstīs. Jāatgādina, ka grupa šo turneju uzsāka Rīgā 2022. gada 6. oktobrī. Visos turnejas koncertos "Alone" bija vakaru atklājošā dziesma.

Līdz ar jaunās dziesmas publicēšanu grupa un tās līderis Roberts Smits izziņo arī jauna albuma "Songs Of A Lost World" izdošanu šī gada 1. novembrī.

Par to, ka gaidāms jauns "The Cure" albums, tika spekulēts gadiem, taču pēdējās nedēļas laikā grupa deva jau pavisam konkrētus mājienus, ka drīzumā jaunais ieraksts, kas seko 2008. gadā izdotajam albumam "4:13 Dream", nonāks pie klausītājiem. Faniem tika izsūtītas īpašas pastkartes, kurās bija iekļauts gan albuma nosaukums, gan izdošanas datums, izlikts plakāts krogā, kur savulaik "The Cure" uzstājās pirmo reizi, negaidīti dažādās pasaules pilsētās parādījās ar "The Cure" saistītas gaismas projekcijas, izziņota slepena mājaslapa un citas aktivitātes.

Kā iepriekš NME stāstīja "The Cure" līderis un vokālists Roberts Smits, jaunais albums "būs nežēlīgs" un atspoguļos "tumšāko, kas šajos pēdējos gados piedzīvots". Tas būšot tuvs "The Cure" klasiskajam albumam "Pornography" (1982) un tajā nebūšot nevienas dziesmas, kas uzlabo garastāvokli. Tas ir saistīts ar Roberta Smita privātās dzīves zaudējumiem – pēdējo gadu laikā mūžībā devušies gan viņa māte un tēvs, gan arī brālis.

Grupa "The Cure" dibināta 1976. gadā gadā Krolijā, Rietumsaseksā šobrīd uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām britu grupām, kas tiešā un netiešā veidā atstājusi iespaidu uz vairākām mūziķu paaudzēm līdz pat šai dienai.

"The Cure" vienīgais pastāvīgais dalībnieks, kas tajā muzicē kopš grupas izveidošanas ir tās līderis, dziesmu autors, ģitārists un vokālists Roberts Smits. Viņš ir sarakstījis vairākus no izcilākajiem 20. gadsimta mūzikas albumiem un dziesmām, kļuvis par autoritāti citiem mūziķiem un kulta personību klausītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!