Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ceturtdien, 26. septembrī, ar savu pirmo koncertu Rīgā viesojās īru māksliniece Bambie Thug, kas plašu publicitāti un publikas uzmanību izpelnījās šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Arī Rīgas publika nebija vienaldzīga, un Bambie Thug uzstāšanos piepildītā koncertzālē "Palladium" pavadīja teju nepārtraukti spiedzieni un ovācijas. Koncertu iesildīja grupa "The Darklings".

Bambie Thug, īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona, savas muzikālās gaitas uzsāka vien 2020. gadā, izlaižot provokatīvu dziesmu "Birthday", kuras videoklipa versija izpelnījās gan atbalstītāju uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Vēlāk viņi izlaida skaņdarbus "P.M.P", "Egregore" un citus.

Koncertos Bambie Thug turpina to, ko iesāka ar videoklipiem muzikālās karjeras sākumā, caur provokāciju graut sociālus un politiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku. Robinsona sevi definē kā nebināru personu un aktīvi darbojas LGBTQ+ scēnā, dziesmu "Doomsday Dlue" pasludinot par kvīru komūnas himnu, bet pašu sevi kronējot par raganu – tas notika arī Rīgas koncertā.

Muzikālo stilu Bambie Thug dēvē par "ouija-pop", kas ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, tādējādi piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, unikalitāti un spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

Bambie Thug sevi uzskata par dzimumneitrālu personu, un cilvēki tiek aicināti lietot vietniekvārdu "viņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!