Foto: Publicitātes foto

3. oktobrī, dzejnieka Eduarda Veidenbauma (1867–1892) 157. dzimšanas dienā, pašmāju blekmetāla projekts "Weidenbaums" publicē skaņdarba "Virs zemes nav taisnības" videoklipu, portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Dziesma "Virs zemes nav taisnības" ir pirmais vēstnesis no projekta pavasarī gaidāmā albuma, un tās videoklipa vēstījumā ir pausts atbalsts Ukrainai cīņā pret Krieviju. "Weidenbaums" arī aicina ziedot Ukrainas uzvarai, lai arī tur "reiz ziediem rotātas pļavas un pa laukiem ziedonis dvašo".

"Eduard, virs zemes nebija taisnības un nav joprojām! Nav beiguši zem kājām vēl varmākas taisnību mīt, par kaujamiem lopiem vēl cilvēkus dzīt," vēsta projekts "Weidenbaums". "Dūrei tik spēks! Paskaties, kas notiek tepat kaimiņos! Neapvainojies, ka esam bez prasīšanas paņēmuši tavu dzejoli un tā apstrādājuši. Paldies, ka neiemeti krāsnī. Tu savulaik nemaz nezināji, ka esi radījis blekmetāla vārdus jau gadsimtu pirms žanra rašanās. Bet tieši tāds ir īstais skanējums netaisnībai. Iedzer, brāli, laiki grūti! Slava Ukrainai! Varoņiem slava! Daudz laimes dzimšanas dienā, Eduard!"

Pagrīdes blekmetāla mūzikas projekts "Weidenbaums" ir no Rīgas un kopš 2013. gada kā cimdu ar roku savieno Eduarda Veidenbauma dzeju ar melnā metāla griezīgajām skaņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!