Foto: Roger Thomas

2025. gada vasarā Rīgā notiks jauns mūzikas festivāls "Pink Noise Rīga". Gaidāmais mūzikas notikums tiks ieskandināts jau šoruden, 9. novembrī, ar trīskārtēja "Grammy" balvas ieguvēja, saksofonista Brenforda Marsalis koncertu "Palladium", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Jauno festivālu – "Pink Noise Riga" – organizē Latvijas Radio bigbenda direktors Dāvis Jurka kopā ar Aigara Norda, Rīgas maratona un "Riga Wine & Champagne" dibinātāja, komandu. "Pink Noise Riga" māksliniekus, kas Rīgu pieskandinās 2025. gada augustā, festivāla komanda izziņos un biļetes tirgot sāks šā gada novembrī.

Marsalis (Branford Marsalis) ir viens no pasaules atzītākajiem saksofonistiem, džeza instrumentālistiem un klasiskās mūzikas solistiem, kino un Brodvejas komponistiem, kā arī pasniedzējiem. Kopā ar viņu uz koncertzāles "Palladium" skatuves muzicēs arī Latvijas Radio bigbends.

Kā vēsta rīkotāji, Marsalis ar nepacietību gaida uzstāšanos Rīgā un vienīgajā koncertā Baltijā atskaņos mūziku, kas saksofonistu ietekmējusi un pavadījusi viņa iespaidīgās karjeras laikā, piedāvājot gan popmūzikas superhitus, gan klasisku džeza saksofona repertuāru.

9. novembra koncertā viņa interpretācija skanēs gan britu dziedātāja Stinga superhiti "Every Breath you Take" un "Englishman In New York" (Brenforda soprāna saksofona solo šajā Stinga skaņdarbā dzirdams arī oriģinālajā ierakstā 1987. gadā), gan džeza saksofona klasiķu repertuārs.

Gan muzicēšana "Branford Marsalis" kvartetā, gan sadarbība ar džeza dižgariem Ārtu Bleikiju un Brenforda brāli Vintonu Marsalis, gan uzstāšanās kopā ar Diziju Gilespiju, Mailsu Deivisu un Hērbiju Henkoku, gan dalība pop un rokmūzikā kopā ar Stingu un "Grateful Dead", gan arī veiksmīgie Brodvejas, klasiskās un filmu mūzikas projekti, ir tikai daži apliecinājumi Marsalis augstajai muzikālajai raudzei, norāda gaidāma festivāla rīkotāji.

Vairāk informācijas par festivālu – "Pink Noise Riga" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!