Foto: Polina Viljun

Mūzikas projekts Mesa laidis klajā jaunu dziesmu "Var jau būt" un izziņojis nākamā gada Latvijas koncertturneju "Atbalss".

Mesa jeb Gatis Irbe par jauno skaņdarbu stāsta: "Dziesma runā par mūsu savstarpējām attiecībām. Tā izsver ikdienas sarunu nozīmi un, es ļoti gribu cerēt, ka aicinās cilvēkus savā starpā parunāt, sarunāties un izrunāties vairāk, jo ar laiku ilgtermiņa attiecībās bieži vien šis process sāk iztrūkt un mēs runājam savā starpā arvien mazāk un mazāk, kā rezultātā rodas pārpratumi un noslēgtības sajūta."

Dziesmas klipa režisore ir Dace Pūce, operators – Toms Auziņš. Klipā vecāku lomas spēlē aktieri Katrīna Griga un Šamils Hamatovs, bērnu lomās ir Emīls Zīle un Kārlis Tkačs. Dziesmas mūzikas autors ir Kaspars Ansons, dziesmu ierakstījis un miksējis Jānis Šmēdiņš.

Līdz ar dziesmas publicēšanu Mesa izziņo, ka 2025. gada martā un aprīlī ar akustiskiem koncertiem uzstāsies Cēsīs, Rēzeknē, Valmierā, Liepājā, bet decembrī ar grandiozu turnejas noslēguma lielkoncertu piepildīs "Arēnu Rīga".

Turnejai dots nosaukums "Atbalss". Tas izvēlēts kā simbols divējādai koncertu dabai – apvienojot vienā turnejā gan sirsnīgus, akustiskus priekšnesumus koncertzālēs, gan lielkoncertu "ar vadiem" – "Arēnā Rīga".

"Arī savstarpējā mijiedarbība ar koncertu klausītāju – kā mūsu izdziedātās rindas, tā publikas atkārtotās, bija vēl viens moments, ar ko asociējās šis tūres nosaukums," teic Gatis Irbe. "Atbalss ir ļoti spēcīgs vārds, jo viss, ko mēs daram, kaut kādā veidā agri vai vēlu atbalsojas mūsu dzīvēs."

Projekts iepriekš ir pilnībā izpārdevis divus arēnas koncertus un 2023. gadā Mežaparka Lielajā estrādē aizvadīja šovu, kas ir viens no Latvijas vesturē apmeklētākajiem vietējo solomākslinieku koncertiem. Mesa iepriekš izdevis trīs studijas albumus, kas ir saņēmuši Zelta statusu, un ierindojas visvairāk straumētāko mūzikas projektu vidū Latvijā.

Biļetes uz Mesas koncertturneju "Atbalss" nonāks tirdzniecībā piektdien, 4. oktobrī, pulksten 09 un būs pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!