Foto: Emīlija Sarma Tukāne

Ozols pēc pagājušā gada decembrī izdotā albuma "1979" un vairākiem veiksmīgiem singliem ir sagatavojis jaunu dziesmu "esnākuārālike". Līdz ar singla publicēšanu, klajā laists arī tā videoklips.

Darbs pie dziesmas iesākās radošajā nometnē, ko kopā ar vairākiem mūziķiem Ozols aizvadīja Engures pusē vasaras nogalē, šogad.

Dziesma tapusi sadarbība ar bītmeikeriem Pre’set un shenfi, savukārt vizuālo saturu veidoja Dāvids Stūrmanis, piedaloties Ričardam Zariņam, kas ar Ozolu iepriekš sadarbojies dziesmās "Personības rekords" un "Sapņotājs".

"Šovasar radošajā nometnē bija iespēja pastrādāt ar tādiem mūziķiem un bītmeikeriem kā Niklāvz, Katapullt, sangvn, Andis Ansons, shenfi, Pre’set, Ritvars Garoza, Kaspars Vizulis. Vairāku dienu laikā tika radīts diezgan liels apjoms ar muzikālām sagatavēm, ko tuvākā vai tālākā nākotnē ceru, ka izdosies realizēt," stāsta Ozols.

"Ar Pre’set un shenfi esam jau ilgāku laiku pazīstami, bet tikai nometnē, tā pa īstam sadarbības rezultātā ierakstijām demo versijas vairākiem muzikāliem uzmetumiem. Šis ir pirmais singls no vairāku singlu sērijas, ko ir ieplānots realizēt tuvākajā nākotnē," papildina mūziķis.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hip-hopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka jaunās tūkstošgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), pēc kura sekoja albumi "Cieņa un mīlestība" (2001), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002), "Dūzis" (2003) un 2009. gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē", bet 2023. gada nogalē izdeva albumu "1979". Radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību "Austrumubloks" viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumiem "Cieņa un mīlestība" un "Augstāk, tālāk, stiprāk", astoņas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!