Foto: LETA

Atvest uz Rīgu Bostonas simfonisko orķestri ir sapnis, kas piepildījies, otrdien, 8. oktobrī, preses konferencē uzsvēra diriģents Andris Nelsons.

Kā informēja Andreja Žagara Kultūras attīstības fondā, Bostonas simfonisko orķestris ar koncertiem Latvijā viesosies pirmoreiz.

Jau ziņots, ka koncerti Rīgā norisināsies nākamā gada 11. un 12. maijā Latvijas Nacionālajā operā un iekļausies Bostonas simfoniskā orķestra Eiropas turnejā, kas veltīta Dmitrija Šostakoviča mūzikai, pieminot komponista nāves 50. gadadienu.

Koncertus organizē Andreja Žagara Kultūras attīstības fonds, sniedzot iespēju Latvijas publikai izbaudīt orķestra skanējumu diriģenta Nelsona vadībā.

Plānots, ka 11. maija koncertā tiks atskaņota Šostakoviča Sestā un Astotā simfonija, savukārt 12. maijā līdzās Šostakoviča Piecpadsmitajai simfonijai izskanēs arī Pirmais vijolkoncerts, kurā kā soliste uzstāsies latviešu vijolniece Baiba Skride.

Nelsons atzīmēja, ka viņš pats un orķestris ir sajūsmā par iespēju uzstāties viņa dzimtajā pilsētā. Diriģents pieminēja, ka iepriekš viņam bija iespēja uzstāties Latvijā kopā ar Baireitas festivāla orķestri un 2018. gadā – ar Leipcigas "Gewandhaus" orķestri.

"Tagad esmu īpaši lepns iepazīstināt Latvijas klausītājus ar Bostonas simfoniskā orķestra izcilo sniegumu. Rīga man ir īpaši nozīmīga pilsēta, jo šeit mācās mana meitiņa, šeit dzīvo mani vecāki, un tieši šeit es uzsāku savu ceļu pie mūzikas," norādīja Nelsons.

Bostonas simfoniskā orķestra Eiropas turneja, kas sāksies Vīnē un noslēgsies Leipcigā ar astoņu dienu rezidenci Leipcigas Šostakoviča festivālā, piedāvās klausītājiem izbaudīt Šostakoviča mūziku, kuru iecienījuši gan Bostonas simfoniskā orķestra mūziķi, gan diriģents Nelsons.

Biļešu tirdzniecība uz Bostonas simfoniskā orķestra koncertiem Rīgā tiks sākta šī gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!