Foto: Kadrs no video

Pāris nedēlas pirms "Arēnā Rīga" gaidāmā koncerta grupa "Instrumenti" publicējusi jaunu videoklipu, kas tapis dziesmai "Mūsdienas".

Dziesma ir jaunākais no vasaras beigās izdotā albuma "Runā Rīga" singliem. Tā videoversiju veidojusi māksliniece Madara Dzintara-Pluša.

Par dziesmas "Mūsdienas" tapšanu stāsta dziesmas autors Jānis Šipkēvics: ""Mūsdienas" radās Stokholmā, kur jau otro gadu rit manas maģistra studiju gaitas. Protams, biju noilgojies pēc īstas ugunskura smaržas Smiltenes laukos, pēc Jaunā Rīgas teātra izrādes, pēc Ķelmēnu rupjmaizes šķēles. Kādā pavisam parastā otrdienā, kad biju palicis viens lekciju telpā, es sāku dungot mazu motīvu, pie sevis domādams – cik liela laime nejaušībā, ka esmu piedzimis tieši šajā laikā, tieši Latvijā."

Jau vēstīts, ka "Instrumentu" koncertšovs "Runā Rīga" notiks 26. oktobrī "Arēnā Rīga". Koncerts tiek solīts kā audiovizuāls un emocionāls piedzīvojums.

Grupas dalībnieks, mūziķis Reinis Sējāns par gaidāmo koncertu saka: "Visi, kuri ir iesaistījušies varen kuplajā "Instrumentu" komandā, šeit ir tāpēc, ka no sirds mīl brīnumus. Arī šajā reizē esam ar aizrautību un mīlestību metušies pārsteigumu un brīnumu radīšanā, lai visiem koncerta apmeklētājiem šis šovs būtu aizraujošs piedzīvojums kā muzikāli, tā vizuāli un saturiski."

"Runā Rīga" koncertā kā īpašais viesis pirms "Instrumenti" kāpšanas uz skatuves uzstāsies grupas ilggadējais draugs un neatņemama "Instrumenti" sastāvdaļa – Gatis Zaķis. Lai arī vairāk pazīstams kā ierakstu producents un "Instrumenti" trešais dalībnieks, svarīgu savas dzīves daļu Zaķis velta jaunradei.

"Pie manis mūzika atnāk dažādos veidos, kā refleksijas, kā meditatīvas improvizācijas, nosapņotas vīzijas. Dažkārt tā ir tikai rotaļa, bet pats materializēšanās fakts gandrīz vienmēr ir saistīts ar manu un mūzikas robežu taustīšanu, tādējādi svārstoties starp harmonisku, ritmisku un trokšņainu estētiku," saka Zaķis.

"Arēnas Rīga" durvis 26. oktobrī tiks vērtas pulksten 18, Gatis Zaķis uz skatuves kāps pulksten 20, bet pulksten 21 uzstāšanos sāks "Instrumenti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!