Foto: Aksels Bergs

Mūziķe un elektroniskās mūzikas pārstāve Vultura, kura pērn saņēma "Zelta mikrofonu" kā labākā debitante, laidusi klajā jaunu singlu un mūzikas video "Es un manas domas". Līdz ar dziesmas publicēšanu dziedātāja izziņo, ka ir gaidāms jauns viņas albums latviešu valodā.

Šogad mūziķe aktīvi strādā pie otrā studijas albuma, kas būs dzimtajā valodā. Turpinot darboties tandēmā ar producentu Mark1Records (Marks Poikāns) ir tapusi jauna dziesma latviešu valodā "Es un manas domas". Dziesma ir arī pirmais singls no topošā otrā studijas albuma.

Līdz ar dziesmas publicēšanu, klajā laists arī tās videoklips. To veidojis režisors Raivis Francbergs, kopā ar kameras asistentu Aleksandru Julianu Zarņicinu.

"Rakstot mūziku dzimtajā valodā un augot kā mūziķei, ir jūtamas izmaiņas, gan skanējumā, gan dziesmu tekstos, tomēr vēstījums paliek tāds pats kā iepriekš…tas vienmēr būs ar kādu būtisku zemtekstu," stāsta Vultura

"Dziesmā vēstīts par to cik ļoti ātri cilvēki mēdz palaist vaļā savus sapņus un ieceres, pieņemot ikdienu tāda kāda ir, zinot, ka vēlas to mainīt, taču nedara neko, lai tas notiktu. Tas nereti ir arī tāpēc, ka, kļūstot par pieaugušu cilvēku, šķietami viss ir citādāk, nekā tiek rādīts un sasolīts. Tiek pieņemtas skarbas realitātes un to dēļ cilvēki sāk sev uzdot bieži vien arī eksistenicālus jautājumus," skaidro mūziķe.

Pagaidām Vultura neatklāj gaidāmā albuma nosaukumu un citas detaļas, lai saglabātu intrigu. Tāpēc māksliniece aicina klausītājus sekot līdzi viņas aktivitātēm sociālajos medijos.

Vultura, īstajā vārdā Annija Tīna Kukuka (23) ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāve, mūziķe, dziesmu autore un producente. 2023. gadā viņa ieguva divas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" – labākā debija un labākais elektroniskās mūzikas albums par ierakstu "Not Your Typical Fairytale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!