Foto: Publicitātes foto. "DJ Krankenwagen"

Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA savu 22. gadadienu sagaidīs ar koncertnotikumu "2 NABA plates". Tas notiks šī gada 30. novembrī Angāra koncertzālē, Tallinas kvartālā.

Kā "Delfi" informē radiostacijas pārstāvji, programmu veidos muzikālās apvienības "DJ Krankenwagen" plates "Lēnā palīdzība" un grupas "Effekts" plates "Zudusī paaudze" prezentācijas uzvedumi.

Grupa "DJ Krankenwagen" tieši desmit gadus kopš pirmā albuma izdošanas, nāk klajā ar otro studijas albumu "Lēnā palīdzība". Albums populārākajās straumēšanas platformās tiks publicēts 11. novembrī, kam sekos koncertuzvedums 30. novembrī. Koncertuzvedumā piedalīsies koris "Dziesmuvara", kā arī gaidāmi citi īpašie viesi. Grupa "DJ Krankenwagen" jaunajā albumā vēsta: "Mēs nākam lēni, tik lēni, tik lēni, bet tu mūs labāk nesteidzini, jo, kad mēs nonāksim galā pie tevis, mēs noteikti palīdzēsim."

"Effekts" debijas albums "Zudusī paaudze" ir manifests sevis kā pašpietiekamas būtnes atzīšanai. Pēdējo divu gadu meklējumi grupu ir aizveduši nopietnākā un introspektīvākā rokmūzikā bāzētā skanējumā. Albums straumēšanas platformās tiks publicēts 6. novembrī. Koncertuzvedums 30. novembrī būs grupas pirmā uzstāšanās ar jauno skanējumu.

Kā norāda organizatori, koncertnotikums paredz iespaidīgus scenogrāfiskus un audiovizuālus risinājumus. Tikai koncertnotikumā apmeklētājiem vinila plates būs pieejamas ar papildu labumiem.

Abas muzikālās apvienības - "DJ Krankenwagen" un "Effekts", savulaik ir uzvarējušas Radio NABA organizētājā jauno mūzikas grupu konkursā "Hadrons", bet jaunās plates izdod "Nabamusic".

Radio NABA 22. gadadienu sagaidīs ar plašu notikumu programmu: Fotoizstādes par tēmu "Šķiro" atklāšana (27. novembrī, LU Zinātņu mājā); "2 NABA plates - DJ Krankenwagen un Effekts" (30. novembrī, Angāra koncertzālē), "Tiešraides koncertmaratons" (1. decembrī, Radio NABA programmā un REplay.lv); dāņu grupas "Efterklang" koncerts (6. decembri, Angāra koncertzālē).

LR6 - LU Radio NABA ir atvērts, nekomerciāls medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. Radio NABA ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. NABA ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.a

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!