Foto: Itar-Tass/Scanpix
Ar pieciem autobusiem un desmit kravas mašīnām 10. novembrī - dienu pirms 11. novembrī "Arēnā Rīga" gaidāmā koncerta - ieradīsies unikālais amerikāņu rokmūzikas komponists, multiinstrumentālists, producents, aranžētājs un arī aktieris Lenijs Kravics.


Leonards (Lenijs) Alberts piedzima Ņujorkā, 1964.gada 26.maijā bahamiešu aktrises un Ukrainas ebreju izcelsmes ziņu producenta ģimenē un jau trīs gadu vecumā mazajam viņam patika muzicēt ar katliem un pannām. Sasniedzot piecu gadu vecumu, Lenijs jau apzinājies, ka vēlas kļūt par mūziķi un ķēries pie bungu spēles apguves. Tām drīz vien sekoja ģitāra. Liela nozīme puisēna attīstībā bijusi vecāku daudzpusīgajai muzikālajai gaumei - sākot ar R&B, džezu, akadēmisko mūziku, opermūziku, gospeļiem un beidzot ar blūzu. "Mani vecāki ļoti atbalstīja manu aizraušanos ar mūziku jau no mazotnes," atceras Kravics, kurš savā daiļradē pratis apvienot klasiskā roka un hārdroka vērtības ar fanku, soulu, regeju, folku un citiem mūzikas stiliem.

Aptuveni 20 gadu garās karjeras laikā Kravics izdevis deviņus studijas albumus, kopumā pārdodot vairāk nekā 35 miljonus kopiju un sniedzis tūkstošiem koncertu visā pasaulē.

Iepriekš Kravics Latvijā viesojās 2008. gadā.

Vairākas Kravica kompozīcijas bijušas "US Top Singles Charts" 1.vietā (piemēram "Again", "American Woman", "Fly Away", "Dig In"); Kravics ir vienīgais, kas ieguvis "Grammy" balvu četrus gadus pēc kārtas un kopumā nominēts šim apbalvojumam septiņas reizes; viņa balvu sarakstā ir "American Music Award", "MTV Video Music Award", "Radio Music Award", "BRIT Award", "Blockbuster Entertainment Award" un virkne citu atzinību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!