Foto: Publicitātes foto

Latgaliešu grupa "Borowa MC" nākusi klajā ar jaunu singlu – "Rūtoj", portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Borowa_Mc_-_Ruutoj.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Izvēlētā tautasdziesma "Rūtoj" mums ir ļoti tuva, jo ir tikusi izdziedāta gan kāzās, gan citos godos, un tieši vasara ir tas gadalaiks, kad pa īstam rotāties, uz ko tiek mudināts arī dziesmā. Rotāties taču var ne tikai krāšņās drēbēs, bet skaistas padarīt arī savas domas un jūtas. Ar dziesmu aicinām paskatīties apkārt un izbaudīt mūsu – Latvijas – vasaru un tās neatkārtojamo rotu, kas mums pašiem liek justies labāk.", stāsta Borowa Mc dalībnieks Aigars Runčis.

Ideja par tautasdziesmas "Rūtoj" apdari radusies grupas solistei Guntrai Kuzminai. Savukārt dziesmas producents ir Gints Stankevičs, bet teksta autors Aigars Runčis.

Pērn izdotā dziesma "Aizlaid pa viejam" ierindojās labāko dziesmu vidū Latvijas Radio Muzikālajā bankā.

"Borowa MC" atpazīstamību klausītāju vidū ieguva ar dziesmu "Vysskaistuokajai meitiņai", kas 2005. gadā ierindojās mūzikas aptauju augšgalos un saņēma vairākus apbalvojumus. Grupa ir izdevusi trīs studijas albumus, kuros kā vokālisti piedalījušies tādi mūziķi kā Aija Andrejeva, Artis Dvarionas, Fēlikss Ķiģelis, Juris Kaukulis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!