Foto: AFP/Scanpix

Rokmūzikas leģendas grupa "Iron Maiden" šogad spējuši nopelnīt līdz pat 2,5 miljoniem ASV dolāru par šovu, veiksmīgi ieplānojot koncertus tajās zemēs, kurās ir visaugstākais mūzikas pirātisma līmenis.

Kamēr daudzi pasaulslaveni mūziķi pirātismu publiski nosodījuši, bet mūzikas industrijas lielākās kompānijas cenšas to apkarot, izmantojot likumdošanu, ir mūziķi, kas to izmanto visai veiksmīgi, raksta popkultūras žurnāls "The Escapist". Tādi esot arī leģendārie "Iron Maiden".

Viņu koncerttūres plānotāji "Musicmetric" stratēģiski izplānoja grupas koncertus tajās pasaules daļās, kurās leģendāro metālistu albumus caur pirātiskiem ceļiem, piemēram, izmantojot programmu "BitTorrent", cilvēki iegūst visvairāk. Tas darīts, pieņemot, ka šajās pasaules daļās grupai būs arī milzīgs fanu pulks.

Šis inovatīvais plāns ir pilnībā atmaksājies, piemēram, Sanpaulu, Brazīlijā sapulcinot tik lielu fanu skaitu, ka vienā koncertā nopelnīti 2,5 miljoni ASV dolāru. Turklāt ikreiz, kad koncerti izziņoti, pilsētās, kurās tie plānoti, mūzikas pirātisma līmenis tikai kāpis, nodrošinot vēl lielāku interesi par grupu un attiecīgi arī lielākus tās ieņēmumus koncertos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!