Foto: Publicitātes foto

Dienā, kad mijas gadalaiki, 20.martā, plkst.19 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks kora mūzikas koncerts "Aspazija Rainis 150", informēja koncerta organizatoru pārstāve Daiga Bitēna.

Koncerta programmā iekļautas Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa, Riharda Dubras, Raimonda Paula, kā arī Imanta Kalniņa kora dziesmas ar Aspazijas un Raiņa vārdiem. Klausītājiem būs iespēja baudīt visdažādākā žanra skaņdarbus - gan tādus, kas kļuvuši par mūsdienu latviešu kora mūzikas klasiku, gan visiem zināmas un dziļi sirdī noglabātas bērnu dziesmas.

Koru izpildījumā skanēs tādas dziesmas kā "Karaļmeita", "Sapņu tālumā", "Vasaras vakars", "Mākonīts un mākonīte", "Pasaciņa", "Circenīša Ziemassvētki", "Saule, Pērkons, Daugava" un daudzas citas tautā iemīļotas melodijas.

Koncertā piedalīsies LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris "Aura", kura mākslinieciskais vadītājs ir Edgars Vītols, kormeistare - Ilva Krauze un vokālā pedagoģe - Inga Lisovska. Uz skatuves kāps arī Vecumnieku bērnu un jauniešu koris "Via Stella" ar tā māksliniecisko vadītāju Lieni Batņu un koncertmeistari Līgu Eglīti, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sieviešu kamerkoris tā mākslinieciskā vadītāja Vītola vadībā.

Koncertmeistars būs Anatolijs Livča, basģitārists - Dāvis Engers un bundzinieks - Rolands Klušs. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Kā ziņots, šogad Latvijā tiek svinēta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileja, stāstot par viņu personībām un ieguldījumu kultūrā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!