Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ierasti šajā laikā – aprīļa vidū – divas nedēļas nogales no vietas Kalifornijas tuksnesī būtu jānotiek vienam no lielākajiem mūzikas festivāliem pasaulē – "Coachella", ar ko tiek atklāta festivālu sezona. Taču šogad pandēmijas dēļ jau marta sakumā tika pieņemts pasākumu pārcelt uz šā gada oktobri. Savukārt tradiocionālajā "Coachella" norisies laikā, aprīļa vidū, publicēta dokumentālā filma par festivāla vēsturi 20 gadu garumā. Filmu bez maksas iespējams noskatīties "Coachella" oficiālajā "Youtube" kanālā.

Stundu un 43 minūtes garajā filmā "Coachella: 20 Years in the Desert" pirmo reizi iespējams ielūkoties gan festivāla aizkulisēs, gan arī atsaukt atmiņā uzstāšanās, kas nu jau uzskatāmas par mūsdienu mūzikas vēsturi – grupas "Pixies" pirmais koncerts pēc apvienošanās 2004. gadā, Bjorkas uzstāšanās 2002. gadā – viņa tobrīd gaidīja savu otro bērnu un bija pirmā sieviete – festivāla galvenā māksliniece, Madonnas uzstāšanās festivāla deju teltī 2006. gadā, Bejonsas uzstāšanās 2018. gadā un daudzi citi priekšnesumi.

Tāpat filmā iekļautas intervijas, iepriekš nepubliskoti kadri no festivāla teritorijas. Filmas režisors un producents ir Kriss Perkels (Chris Perkel).

Mūzikas un mākslas festivāls "Coachella Valley Music and Arts Festival" notiek kopš 1999. gada un ir kļuvis par vienu no apmeklētākajiem un pelnošākajiem mākslas un mūzikas festivāliem ASV.

Kopš 2012. gada lielā pieprasījuma dēļ festivāls ar identisku mākslinieku sarakstu notiek divas nedēļas nogales pēc kārtas.

Šogad kā festivāla galvenie mākslinieki bija izziņoti Frenks Oušens, Traviss Skots un grupa "Rage Against the Machine", taču pagaidām nav zināms, vai šie paši mākslinieki uzstāsies festivālā arī rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!