Hip-hop apvienība "ReQi" šis gads iesākās ar jauna skaņdarba izdošanu, kas nosaukts Latvijā plaši zināma pasaku tēla vārdā – "Sprīdītis". 29. martā klajā tiek laists animācijas tehnikā veidots singla video klips.

Annas Brigaderes pasaku luga "Sprīdītis" ir stāsts, kas vēstī par prieku un fantastisko sajūtu, ko sniedz atgriešanās mājās. Arī Rīgas kinostudijas spēlfilmā "Sprīdītis" dzirdamā Imanta Kalniņa mūzika tikai paspilgtina šo sajūtu, raksta hip-hopa apvienības mūziķi.

"Pēc pāris studijā pavadītām stundām, mūzikas producentam DJ Krii izdevās izveidot mūziku ar līdzīgu noskaņu, kas arī "ReQi" puišos radīja vēlmi aizdomāties un uz sekundi atgriezties tajos dzīves brīžos, kuriem paglabāta īpaša vieta atmiņu lādītē. Brīžos, kurus atceries tikai ar labu, pat, ja lūkojoties no pieauguša cilvēka skatpunkta saprotams, ka patiesībā tajos tika darītas ļoti lielas blēņas," stāsta viens no "ReQi" dalībniekiem Edgars Bergholcs.

Jaunizdotā kompozīcija ierakstīta Mārtiņa Burkevica studijā "BrasaJam".

Par palīdzību video klipa animācijas veidošanā, grupa saka paldies Dacei Liepai un Sabīnei Moorei, un krāsu korekcijas veicējai Almai Emīlijai Liepai.

"ReQi" sevi raksturo kā enerģisku un radošu grupu, kuras savā skanējumā izmanto 90. gadu hip-hopa vēsmas ar dažādu žanru skanējumu un profesionālu mūziķu piesaisti. Līdz šim grupa izdevusi četrus singlus.

Grupas pamatsastāvā darbojas Edgars Bergholcs, Andris Balodis, Kristaps Kaļinka, DJ KRII (Kristaps Krievs), Aleksejs Balinskis (Alex) un Mārtiņš Burkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!