Ģitārista Jāņa Ruņģa apvienība "Jāņa Ruņģa Klātbūtne" laidusi klajā jaunu singlu "Šūna", kam tapis arī atraktīvs debitējušās režisores Martas Mēness radīts videoklips. Dziesma ņemta no apvienības "Jāņa Ruņģa Klātbūtne" jaunākā albuma "Dzīvojumi".

“Dziesma lieliski raksturo sajūtu, kad pandēmija iespēra ne tikai pa kabatu, bet arī dvēseli,” stāsta Jānis Ruņģis. “Sajutām, ka esam šūnas iekš kādas lielākas sistēmas…”

Videoklipa tapšana kļuva par legālu iespējamību draugiem atkal satikties. Interneta portālu komentāros tika atkal un atkal lasīts, ka māksliniekiem krīzē vajadzētu rakt grāvjus, nevis lūgt atbalstu, tādēļ šī doma nonāca arī līdz realizācijai videoklipā.

Ieraksts tapa Mārtiņa Krastiņa studijā, un tajā piedalījās arī ģitārists Miķelis Putniņš. Klipa filmēšana notika Liepājā, Karostas rajonā, un to filmēja operators Reinis Helmuts Aristovs kopā ar drona operatoru Kasparu Jaudzemu. Klipa montāžu veica Marta Mēness kopā ar Dāvi Kristapu Aigaru.

Singls un tā video tapis ar grupas “alejas”, Kristera Gontareva, Mārtiņa Krastiņa, Sanitas Tauriņas, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ar šo singlu “Jāņa Ruņģa Klātbūtne” noslēdz sava otrā albuma “Dzīvojumi” ciklu, jo studijā jau tiek ierakstītas nākamgad ieplānotā trešā albuma dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!