Foto: Publicitātes foto
Februāra sākumā publicēts jaunā mūziķa Aleksandra Barona debijas albums "Tīra patiesība". Autors iepriekš publicējies dažādos literāros izdevumos, bet pandēmijas ierobežojumu laikā sācis spēlēt laikmetīgu folkmūziku, kas nu apkopota albumā.

"Tīra patiesība varētu būt tik daudz kas. Tā varētu būt atklāsme, doktrīna, kas pašos pamatos izmaina mūsu kolektīvo domāšanas veidu. Tas varētu būt individuāls miers. Tā varētu būt otrā atnākšana. Tā varētu būt saule, vējš vai zaļas lapotnes. Galu galā man nāksies jūs apbēdināt: "Tīra patiesība" – tās ir tikai dziesmas. Nekā cēla tur nav, nekāda augstāka mērķa vai kā tamlīdzīga," vēsta autors.

"Es tikai turpinu un turpinu par to pašu labsirdīgo meiteni, kas reiz manā istabā izslēdza gaismu, novilka sev pār galvu kleitu un ļāva mani nekad līdz galam neremdināmām ilgām." saka Barons.

"Tikai skumjas dziesmas," tā par albumā dzirdamo saka Uģis Jansons, studijas producents.

Albumu ierakstīja Uģis Jansons un Aleksandrs Barons studijā "Barona buduārs" 2021. gada vasarā. Miksēja Uģis Jansons un Aleksandrs Barons, māsterēja Edvards Broders. Dizainu veidoja Simona Ķīvite.

"Tīru patiesību" iespējams noklausīties straumēšanas vietnēs – "Spotify", "Apple Music" utt.
Albums taustāmā formātā ir izdots kasetēs. Vārdu grāmatiņa papildina katru eksemplāru, kuru par 10 eiro var iegādāties vietnē Bandcamp vai grāmatnīcā "Bolderāja", Avotu ielā 27.

Šobrīd Aleksandrs Barons ir pabeidzis darbu pie debijas dzejas krājuma un komponē nākamo albumu, paralēli saimniekojot studijā "Barona buduārs", kurā mūziku rada arī tādi izpildītāji kā "alejas", Keitija Bārbale, Madlēna Ūdre, "Akvalande", "Velnezers", "Ug Ug Ugg Ugg", "Svēte" un "Perestroika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!