Foto: F64
Marta vidū apaļu 20 gadu jubileju svin viens no vecākajiem mūzikas klubiem Rīgā – "Depo". Pārdzīvojis gan 2009. gada finanšu krīzi, gan pēdējo divu gadu pandēmijas ierobežojumus, "Depo" šobrīd ir visilgāk pastāvējušais mūzikas klubs Vecrīgā. Tā jubileja tiks svinēta trīs dienu garumā, piedāvājot dažādu pašmāju grupu koncertus.

Svinības tiks atklātas ceturtdien, 17. martā, kad uzstāsies duets "Čipsis un Dullais", kā arī pašmāju pankroka veterāni – grupa "PND".

Vērienīga svinēšana plānota piektdien, 18. martā, kad "Depo" uzstāsies grupas "Nova Koma" un "Dzelzs vilks".

Savukārt sestdien, 19. martā, apaļās gadadienas atzīmēšana turpināsies ar grupu "Dzeltenie pastnieki" un "Inokentijs Mārpls" koncertiem.

Klubs "Depo", Vaļņu ielā 32, Vecrīgā, tika atvērts 2002. gada 15. martā. Tā priekštecis bija klubs "Metro" Lāčplēša ielā 5, kas bija pastāvējis nepilnus četrus gadus. Sākotnēji "Depo" bija iecerēts kā daudzveidīgs mūzikas nams ar fokusu uz dažādiem elektroniskās mūzikas žanriem. Tomēr gadu gaitā tas kļuvis par nozīmīgu roka un pagrīdes mūzikas platformu, kurā skatuve dota gan pavisam jauniem mūziķiem, gan jau pieredzējušiem veterāniem. Klubs allaž bijis atvērts arī ārvalstu māksliniekiem, piedāvājot plaša spektra mūziķu uzstāšanos. "Depo" muzicējuši gan "Arcade Fire" mūziķi, kas Latvijā viesojās ar grupu "Bell Orchestre", gan grupas "Swans" dziedātāja, māksliniece un komponiste Džārbo, gan daudzi citi. Kluba vadītājs kopš tā dibināšanas ir Guntis Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!