Foto: F64

Piektdien, 6. maijā, pulksten 19 Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" un diriģente Aira Birziņa aicina uz jaunākās latviešu mūzikas koncertu "Saulainas domas".

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji, kora, solistes Ievas Sumejas, ērģelnieces Kristīnes Adamaites un flautistes Lienes Denisjukas-Straupes izpildījumā izskanēs seši latviešu komponistu pirmatskaņojumi.

Programmā iekļauti Jēkaba Jančevska, Uģa Prauliņa, Selgas Mences, Aivara Kalēja, Riharda Dubras un Agnetas Krilovas skaņdarbi. Blakus jaundarbiem programmā iekļauti arī tādu komponistu kā Lūcija Garūta, Roberts Liede, Dace Aperāne, Romualds Jermaks un Marina Vidmonte mūzika.

Par šo programmu ērģelniece Kristīne Adamaite saka: "Koncerta nosaukums vedina raudzīties uz gaismas pusi. Pamanot pavasari, kas atkal ir klāt. Lai arī kāda tumsa iemājotu mūsu sirdīs, lai kādas sāpes viens otram nodarām, lai cik spēcīga šķiet ļaunuma vara, - pasaulē aizvien pastāv labais, gaišais, nevainīgais. Ik pavasari to īpaši izjūtam dabā ar saules un pumpuru atgriešanos. To gribam izjust arī savās sirdīs. Un vēlamies, lai mūsu koncerta programma izskan kā lūgšana pēc gaismas un mūžīgās atjaunotnes."

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!