Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Piektdien, 14. oktobrī, Rīgas Domā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Riharda Dubras "Concerto appasionato" - otrais koncerts alta saksofonam un ērģelēm, atskaņojumā piedalīsies saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite, portālu "Delfi" informē Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis.

Koncertā izskanēs arī majestātiskais Pētera Vaska "Te Deum", Ata Stepiņa Prelūdija un fūga par korāli "Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils" un Aivara Kalēja Tokāta par "Lai slava Dievam ir un gods." Skanēs arī šā gada jubilāra Georga Pelēča "Pārdomas" par Johana Sebastiana Baha ērģeļu mesas daļām.

Koncerts ir daļa no latviešu mūzikas dienām "Latvijas rudens", kas notiek jau ceturto reizi, īpaši pievēršot uzmanību jaunākajam latviešu mūzikā, pirmatskaņojumiem un klasiķu veikumam.

"Latvijas dabā rudens ir krāsains gadalaiks. Tāda ir arī mūsu programmas muzikālā ainava, kuras centrā - Riharda Dubras otrais koncerts saksofonam un ērģelēm Concerto appassionato. Zemes melnums. Zvaigžņu spožums. Augļu briedums. Pīlādžu rūgtums. Gaisa dzestrums. Un nebeidzams slavinājums Dārzniekam-Radītājam," tā par gaidāmo koncertu saka Kristīne Adamaite.

Savukārt par savu "Concerto appasionato" komponists Rihards Dubra saka šādi: "Šajā mūzikā esmu centies sapņot par brīvību būt tādiem, kādi esam – būt priecīgiem, skumjiem, satrauktiem, rāmiem, dusmīgiem, mīļiem, mierīgiem un kaislīgiem. Bez šādām izpausmēm cilvēks kļūst neinteresants, garlaicīgs un absolūti neradošs. Šī mūzika domāta lai sapņotu, lai iztēlotos, lai justu, lai aizmirstos, lai atļautos…".

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!