Grupa "Nodrāztie zīmuļu", kurā muzicē dažādos citos mūzikas un mākslas projektos atzinību guvušie Gustavs Terzens, Lauris Ābele un Ernests Lībietis, laidusi klajā barda Haralda Sīmaņa dziesmas "Agni" jaunu versiju. Līdz ar šo dziesmu grupa piesaka arī savu debijas minialbumu "Doma baznīcu katoļiem".

Kā "Delfi" vēsta grupas pārstāvis, režisors un mūziķis Lauris Ābele, "Nodrāzto zīmuļu" dalībnieku draudzība ar pārlaicīgo dziesminieku Haraldu Sīmani ir bijusi katram sava un visiem kopā. Trio ne mirkli nešaubījās, kad notika lemšana par kāda pašmāju mākslinieka godināšanu, izveidojot viņa mākslas darbu "Agni" savā skanējumā jeb kaverversijā.

Dziesma tikusi pabeigta 2022. gada janvārī un vēl paspēta atskaņot pašam Sīmanim – dziesminieks mūžībā devās 2022. gada 1. decembrī. Kā raksta Ābele, grupa saņēmusi Meistara svētību šo dziesmu spēlēt arī turpmāk, savā izpildījumā.

Grupa jau paspējusi izdot debijas skaņdarbam "Cērt (Bende nāk)". Abas kompozīcijas ir iespējams noklausīties gan "Youtube" gan "Spotify" un dažās raidstacijās.

"Nodrāzto zīmuļu" pirmais EP "Doma baznīcu katoļiem" ir pieejams "Spotify" un pārējās platformās, kur dziesmām "Cērt (Bende Nāk)" un "Agni" piebiedrojas skaņdarbs "Izdzimtā", kas ir stāsts par latviešu valodas grūto likteni jaunās paaudzes apziņā, kā arī smagā mantra "Bērzu sula", ko iedvesmojuši specifiski sanskrita teksti, vēsta Ābele.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!