Foto: Publicitātes foto
Instrumentālās mūzikas grupa "kuba" pēc vairāku gadu pārtraukuma laiž klajā singlu "pilsētas", kas ir vēstnesis 2023. gadā gaidāmajam otrajam studijas albumam "laukumi", informē "kubas" pārstāvji.

Skaņdarbs "pilsētas" radies vēl tālajā 2006., taču ieskaņots tikai 2017. gadā Valmierā, "Hodila" studijā, un samiksēts 2022. gadā Rīgā, studijā "Mute". Albuma "laukumi" muzikālais materiāls galvenokārt radies tūkstošgades sākumā, pēc 2002. gada debijas albuma "15 Episodes Of Kuba". 2006. gadā grupa pārtrauca savu darbību un iecerētais otrais albums tā arī netika pabeigts. Kopā ar singlu "pilsētas" tiek izdota arī tā b-puse – "jauni laukumi (Gon7o mix)". Singla vāka fotogrāfijas autors ir Mārtiņš Grauds.

"Šis varētu būt ilgāk tapušais otrais studijas albums Latvijas mūzikas vēsturē," komentē grupa. "Mūzika radusies pēc debijas albuma izdošanas laika periodā no 2003. līdz 2006. gadam. Ierakstīta tikai 2017. gadā. Savukārt gala mikss notika pandēmijas laikā – 2021. un 2022. gadā. Tātad albums ir tapis 20 gadu."

"kubas" pirmais studijas ieraksts "15 Episodes Of Kuba" saņēmis divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas – kategorijā "Labākā debija" un "Labākais instrumentālās mūzikas albums". Projektā apvienojušies vairāki Latvijā zināmi mūziķi: Arnis Račinskis, Jānis Žilde, Mareks Ameriks, Toms Ostrovskis, Mārtiņš Strautnieks un Mikus Solovejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!