Foto: Jānis Porietis

Bija paredzēts, ka 16. jūlijā Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies pasaulslavenā vijolniece Baiba Skride, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Liepiņš, taču Skride koncertā nevar piedalīties veselības stāvokļa dēļ, "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Jūrmalas festivāla atklāšanas koncerta solists būs virtuozais latviešu pianists Vestards Šimkus. Programmā skanēs: Džordža Gēršvina Klavierkoncerts, Kamila Sensānsa "Danse Macabre" un 3. Simfonija, Leonarda Bernsteina "Candide" uvertīra.

Pasākuma rīkotāji informē, ka iegādātās biļetes ir derīgas, tomēr, ja nevēlaties apmeklēt koncertu, tās līdz 9. jūlijam var nodot "Biļešu paradīzes" kasēs ar naudas atmaksu. Lai saņemtu naudas atmaksu par iegādātajām biļetēm tiešsaistē, jāraksta uz info@bilesuparadize.lv.

Devītais Jūrmalas festivāls ar desmit krāšņiem koncertiem norisināsies no 15. līdz 23. jūlijam. Tas pulcēs izcilus latviešu un ārzemju mūziķus. Koncertos uzstāsies tenors Aleksandrs Antoņenko, čellists Metjū Bārlijs, klavieru virtuozi trīs Osokini, akordeoniste Ksenija Sidorova, Jūrmalas festivāla orķestris un citi. Festivāla īpašie viesi būs Brodvejas mūziklu zvaigznes no Londonas. Skanēs arī skaistākās operu ārijas, Zigmara Liepiņa operas "Parīzes dievmātes katedrāle" koncertuzvedums, koncerts "Dzimuši Latvijā" ar lielo un uzlecošo zvaigžņu piedalīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!