Foto: Kaspars Teilāns

29. jūlijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā krāšņi izskanējis mūzikas festivāls "Porta", kurā ar vienīgo koncertu Latvijā uzstājās dziedātāja un dziesmu autore no Ukrainas – Džamala (Jamala). Kā "Delfi" atklāj festivāla rīkotāji, mākslinieces uzstāšanās bija spilgta un emocionāla, skatītāju acīs bija redzamas asaras.

Festivāla dienu ieskandināja jaunu skaņu radītājas ar vienu cītaru – "Duo Ruut" no Igaunijas. Pēcāk ar jaudu dalījās elektrofolka apvienība "Okra Playground". Vakara gaitā uz "Ambient" skatuves apmeklētājiem bija iespējams baudīt franču akordeonista Žiljēna Sertina (Julien Certin) dzīvespriecīgos miniatūrstāstus. klausītājus aizrāva arī Daniels Herskedals (Daniel Herskedal) no Norvēģijas, kurš pārkāpj mūzikas instrumenta tubas izpildījuma robežas.

Apmeklētāji varēja izbaudīt īstenu festivāla noskaņu – daudzveidīgu mūziku un brīvdabas gaisotni. Ar skaistu vakara sauli festivāla viesus lutināja laikapstākļi.

Festivāls "Porta" šogad notika no 27. līdz 29. jūlijam trīs dažādās norises vietās Kuldīgā un Rīgā.

Kopš 1999. gada festivāls "Porta" nodarbojas ar pasaules mūzikas popularizēšanu Latvijā, uz Rīgu un citām Latvijas pilsētām aicinot uzstāties dažādu valstu mūziķus, kuri savā skanējumā savij tradicionālo un mūsdienīgo, autentisko un atšķirīgo.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!