Foto: DPA/Scanpix/LETA

Vācijā noslēdzies pasaulē ietekmīgākais, ikgadējais metāla mūzikas festivāls "Wacken Open Air" ("W:O:A"). Šogad tas notika no 2. līdz 5. augustam, un to apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, ziņo ārvalstu mediji.

Būtiskas problēmas festivāla apmeklētājiem šogad radīja laikapstākļi – 2. augustā, festivāla atklāšanas dienā rīkotāji bija spiesti ierobežot ieeju, jo spēcīgas lietusgāzes bija festivāla norises vietu pārvērtušas dubļos.

Medijs "Euronews" vēsta, ka festivāla pirmajā dienā, pirms ieejas slēgšanas ierasties paguva aptuveni 50 000 jeb puse no visiem skatītāju. Notika arī būtiskas izmaiņas mākslinieku uzstāšanās laikos.

Šogad festivālā uzstājās "Iron Maiden", Doro, "Beyond the Black" un daudzi citi – kopā ap 200 dažādu grupu un mūziķu.

"Wacken Open Air" kopš 1990. gada notiek 80 kilometru attālumā no Hamburgas, Vācijas pilsētā Vakenā, kuras iedzīvotāju skaits ir ap 1800 cilvēku. 1990. gadā to apmeklēja aptuveni 800 cilvēku, bet ar katru gadu tas pulcējis arvien vairāk un vairāk apmeklētāju. 85 000 biļešu uz nākamā gada festivālu – "Wacken Open Air 2024" – tika izpārdoti nepilnu piecu stundu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!