Foto: Publicitātes attēls
Ar koncertu Jelgavā, brīvdabas koncertzālē "Mītava" 24. augustā sāksies dziedātājas Marijas Naumovas 50. jubilejas koncertu turneja. Īpaši dzimšanas dienai māksliniece radījusi koncertšovu "Fiesta de Maria" Brazīlijas, Kubas un Argentīnas ritmiski melodiskajās noskaņās.

Līdz ar Mariju Naumovu koncertos uz skatuves kāps mūziķi no Francijas, Brazīlijas, Čīles un citām valstīm. Koncertprogrammā skanēs publikai zināmas un sen nedzirdētas dziesmas neierastā skanējumā, par ko ir parūpējies mūziķis, ģitāras virtuozs, komponists no Parīzes – Sebastjens Žinjo (Sebestien Giniaux) tandēmā ar Žorisu Viskuesnelu (Joris Visquesnel).

"Lai arī koncerts solās būt gana retrospektīvs, skanēs arī pavisam jaunas dziesmas, kas radītas speciāli jubilejas koncertiem, kā arī pasaules hiti, krāšņi kostīmi, dejas un īpaši pārsteigumi," sola koncertu rīkotāji.

Koncertos muzicēs: perkusionisti Miguels H. Giraldi (Čīle) un Rodrigo Manfrinatti (Brazīlija), dejotāji Vanessa Rufino ( Brazilija), Angel Zaldivar no Kubas un Marijas Naumovas deju partneris, dejotājs Agnis Rūja.

Tāpat uz skatuves kāps Latvijā pazīstami mūziķi: Rolands Beļēvičs (klavieres), Andris Buiķis (bungas), Norberts Skraucis (bass), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Artūrs Noviks (bandeņions), Zintis Žvarts (saksofons), Normunds Piesis (trompete), Uldis Ziediņš (trombons). Fona vokālistes būs dziedātājas Marianne Nombre (Brazīlija) un Līga Robežniece (Latvija).

Turpmākie Marijas Naumovas jubilejas koncerti notiks: 25. augustā koncertdārzā "Pūt vējiņi"; 26. augustā Vidzemes Koncertzālē "Cēsis", 27. augustā Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā. Savukārt rudenī gaidāmi koncerti šādās pilsētās: 12. oktobrī Valmieras Kultūras centrā, 13. oktobrī Ogres kultūras centrā, 14. oktobrī Daugavpils Kultūras pilī, 15. oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors".

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!