Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ar īpašu sveicienu un bezmaksas koncertu rīdziniekiem un pilsētas viesiem sestdien, 19. augustā, Doma laukumā uzstājās "Eirovīzijas" dziesmu konkursa 2022. gada uzvarētāji "Kalush Orchestra" no Ukrainas. Mūziķu priekšnesums ir daļa no Rīgas dzimšanas dienas svinībām, kas šajā nedēļas nogalē ar vērienīgu kultūras, izklaides un sporta programmu notiek gan pilsētas centrā gan apkaimēs.

Doma laukā esošā skatuves uz centrālā svinību vieta un gaidāms, ka dienas garumā un vakarā tur uzstāsies visdažādākie mūziķi, tai skaitā Gustavo, Aija Andrejeva, “The Sound Poets”, “Carnival Youth” un daudzi citi. “Delfi Kultūra” Rīgas dzimšanas dienas notikumu izlasi var atrast šeit.

“Kalush Orchestra” ir ukraiņu folk hip-hopa grupa, kas izveidota 2019. gadā. 2022. gadā grupa ar dziesmu “Стефанія” uzvarēja 2022. gada dziesmu konkursā "Eirovīzija", iegūstot 631 punktu un izcīnot Ukrainai trešo uzvaru konkursā. Šobrīd “Kalush Orchestra” ir viena no pasaulē zināmākajām ukraiņu populārās mūzikas apvienībām, kas caur savu mūziku aicina visu pasauli nepalikt vienaldzīgiem pret Krievijas iebrukumu un postošo karu viņu dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!