Foto: Dan Perez

Svētdien, 24. septembrī, Rīgā, kultūras telpā "Hanzas perons" notiks amerikāņu dziesminieces, avangarda un tumšās popmūzikas mākslinieces Zola Jesus koncerts, portālu "Delfi" informē "Hanzas perona" mākslinieciskais direktors Miks Magone.

Ar šo koncertu māksliniece iesāks nelielo Eiropas koncertturneju, un gaidāmais koncerts būs viņas vienīgā uzstāšanās Baltijā.

"Jūtos tik saviļņota un patīkami satraukta, ka ar šiem koncertiem varu paviesoties vairākās īpaši izvēlētās Eiropas pilsētās," saka Zola Jesus, īstajā vārdā Nika Roza Danilova.

"Šī programma vien ar mani, manu balsi pie klavierēm, ir ilgi lolota un rūpīgi gatavota. Jo vairāk nevaru vien sagaidīt, kad ar klausītājiem tikšos šāda – klātesoša, savā ziņā mūzikā atkailināta. Tās būs īpašas, klusinātas un pavisam intīmas tikšanās, kādas, zinu, tuvākajā nākotnē vairs ilgi neatļaušos gan saprotot, ko tas no manis prasa, gan apzinoties plānus turpmākajiem gadiem, pēc kuriem, cerams, vēl būšu dzīva…," komentē Zola Jesus.

Kā norāda Magone, apmeklētāji uz svētdienas koncertu aicināti ierasties jau stundu agrāk – pulksten 17, kad "Hanzas perona" Dienvidu galerijā ar pārsteiguma priekšnesumu uzstāsies latviešu mūziķi - kāds a cappella duets, kas pagaidām netiek atklāts.

Šādas slepenās uzstāšanās kopš Mario Batkoviča (Mario Batkovic) un Marka Ribota (Marc Ribot) koncertiem vasarā kļuvušas par sava veida ieradumu. Proti, ar iepriekš skaļi neizziņotiem latviešu mūziķu koncertiem iesākt vakaru ikvienam pieejamā veidā – Perona galerijā, kurā iemaldīties var arī nejaušs garāmgājējs, jo šim ievada pieredzējumam nav nepieciešama ieejas biļete, vēsta Magone.
Jau ziņots, ka Nika Roza Danilova (Nika Roza Danilova), kuras dzimtas saknes rodamas Krievijā, Ukrainā, Vācijā un Slovēnijā, ar skatuves vārdu Zola Jesus pazīstama jau teju piecpadsmit gadus.

Viņas muzicēšana tiek raksturota šādi: "Klasiskās operdziedāšanas pieredze apvienojumā ar trokšņainu, tumsnēju un melodramatisku popmūziku, ko kāds, iespējams, dēvēs arī par avangardisku."

Biļetes uz Zola Jesus koncertu 24. septembrī "Hanzas peronā" nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!