Foto: AP/Scanpix/LETA
Britu popmūziķa Eda Šīrana koncerts Kauņā, Lietuvā ticis pilnībā izpārdots jau pirmajā diennaktī kopš biļešu tirdzniecības uzsākšanas ceturtien, 26. oktobrī, portālam "Delfi" pavēstīja koncerta rīkotāju "LTips Agency" pārstāve Līva Toniņa.

Jau vēstīts, ka Šīrans Lietuvā, nesen atjaunotajā Darjusa un Girēna stadionā Kauņā uzstāsies 2024. gada 3. augustā. Kā norāda Toniņa, stadiona ietilpība uz koncertiem ir 48 tūkstoši cilvēku.

"Neskatoties uz rūpīgiem sagatavošanas darbiem, brīžiem biļešu sistēma nespēja apmierināt pārlieku daudzo interesentu pieteikumus. Un nav jau brīnums, jo visas biļetes tika izpirktas vēl Baltijas vēsturē nebijušā ātrumā. Tas uzskatāmi apliecina, ka arī mūsu reģionā aizvien biežāk pasaulslavenu mākslinieku koncertu pieprasījums pārsniedz piedāvājumu un biļešu iegādi nevajag novilcināt," saka koncerta rīkotāju pārstāve.

Šovs Lietuvā būs daļa no Šīrana turnejas "+ – = ÷ x Tour" ("The Mathematics Tour"), kurā mākslinieks uzstājas uz īpašas, šai turnejai radītas 360 grādu skatuves ar atbilstošu audiovizuālo uzbūvi.
Turnejas koncepcija ir visu līdz šim izdoto Eda Šīrana albumu labāko un populārāko dziesmu retrospekcija.

Zināms, ka koncerta īpašā viesa statusā apstiprināts britu dziedātājs Kalums Skots, taču ļoti iespējams, ka viņš nebūs vienīgais, vēsta Toniņa.

Nākamvasar tā būs Eda Šīrana vienīgā uzstāšanās visā Baltijā. Iepriekš Šīrans vairākkārt uzstājies Latvijā, pēdējoreiz - 2019. gada vasarā Lucavsalā, Rīgā.

Eds Šīrans ir viens no šobrīd populārākajiem mūziķiem uz planētas. Debitējis 2004. gadā un kopš tā laika izdevis septiņus pilna garuma studijas albumus, kā arī 17 minialbumus (EP), kā arī 65 singlus. Kopumā Šīrana ieraksti pārdoti vairāk nekā 150 miljonos eksemplāru, padarot viņu par vienu no visveiksmīgākajiem māksliniekiem populārās mūzikas vēsturē.

Šīrans saņēmis 185 balvas un 467 to nominācijas, tostarp vairākas "Grammy", "Brit", BBC, MTV, "Ivor Novello", AMA un citas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!