Foto: Publicitātes foto
Dziedātājs Wilnis jeb Vilnis Veinbergs publicējis debijas singlu "Esi brīvs". Dziesmu producējis rokrupas "Laime pilnīga" ģitārists Mārcis Vasiļevskis.

"Par savu solo debiju plašākam klausītāju lokam varu uzskatīt Jelgavas universitātē rīkoto Studentu folkfestivālu, kur saņēmu gan žūrijas, gan publikas atzinību," stāsta Wilnis un uzsver – tā bijusi spēcīga motivācija neapstāties un turpināt iesākto.

"Ikdienā esmu sertificēts būvinženieris un projektēju dažādas ēkas, bet mūzikā rodu mieru un patvērumu no ikdienas rūpēm. Savā mūzikā un dziesmu tekstos ietveru savas emocijas par mums visiem apkārt esošām dzīves situācijām. Izpildot dziesmas dzīvajā, skanējums ir no dažādu žanru sajaukumiem, kur pašā pamatā ir akustiskā ģitāra ar dažādiem skaņu efektiem un balss," stāsta mūziķis.

"Debijas dziesma "Esi brīvs" ir par ikdienas saistībām un pienākumiem, kas neļauj būt mums pašiem un darīt lietas, ko vēlētos, jo skrienam ikdienas apburtajā ritenī. Tāpēc vajadzētu kādreiz apstāties, pajautāt sev pašam – ko īsti Tu vēlies? Esi brīvs gan domās, gan darbos," saka dziesmas autors.

Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Vilnis Veinbergs. Dziesmas producēšanā piedalījās pats mākslinieks sadarbībā ar Mārci Vasiļevski, kura vadībā dziesma ierakstīta studijā "Laimes telpa". Lai dziesma iegūtu pilnīgāku skanējumu kā akustiskā versija, tika nolemts iespēlēt arī pārējos instrumentus un nedaudz pamainīt dziesmas aranžiju. Skaņas pēcapstrādi un gala apstrādi veicis " Latvian Blues Band " basģitārists Mārcis Kalniņš.

Dziesmas teksta video tapis sadarbībā ar Ēriku Saksonu.

Dziesma klausāma lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!