Foto: Kadrs no video

Šogad ierakstīts jauns elektroniskās mūzikas mākslinieka "Gas Of Latvia" jeb Andra Indāna albums "Saules sirds", kuru skaņu platē un straumēšanas platformās publicējusi izdevniecība "Nabamusic /Melorecords". Albuma vāciņa noformējumu veidojuši mākslinieki Miķelis Fišers un Kirils Kirasirovs. Līdz ar albuma izdošanu publicēts arī mākslinieces Katrīnas Neiburgas veidots video albumā atrodamajai dziesmai "Pieliec pirkstu pie lūpām".

Albumā "Saules sirds" iekļautā kompozīciju mūzikas autors ir Andris Indāns, Skaņdarbos izmantota dzejnieku Arvja Viguļa, Ievas Vieses un Kikōne dzeja. Albuma ierakstā Indānam pievienojušās Anna Fišere (balss) un Undīne Balode (čells), un šajā sastāvā tas ir jau otrais "Gas Of Latvia" albums pēc 2015. gadā publicētā "Swan Lake", kas ieguva "Zelta mikrofona" balvu elektroniskās mūzikas kategorijā.

""Saules sirds" ir kara un pasaules pārbūves laika albums par karali, kura impērijas robežas sākas tur kur sāp, par viņa prombūtni ar kuru ir piepildīta visa pasaule. Par dārziem, kur pat tumsā augsne turpina smagi strādāt. Par rozi, kuras vienīgais ērkšķis aug uz iekšu," vēsta albuma autors.

Vienai no albuma dziesmām "Pieliec pirkstu pie lūpām" māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar operatoru Antonu Graudu radījusi videoklipu, kuru producējis Aksels Kaulakāns, frizūras un grimu veidojis Kristians Aglonietis. Neiburga ir autore arī vairākiem iepriekšējo gadu "Gas Of Latvia" videoklipiem.

Ar nosaukumu "Gas of Latvia" skaņas mākslinieks un komponists Andris Indāns kopš 1997. gada viens vai dažādos sastāvos ierakstījis piecpadsmit eksperimentālās elektroniskās mūzikas albumus, kuri vienkopus pieejami vietnē "Bandcamp".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!