Foto: Frank Holbein
Ceturtdien, 1. februārī, ar koncertu "Nurme Brewery & Taproom", Vagonu iela 21, Rīgā atgriezīsies somu elektroniskās popmūzikas mākslinieks Jāko Eino Kalevi (Jaakko Eino Kalevi).

Pirms nepilniem diviem mēnešiem klajā nācis somu mūziķa dubultalbums "Chaos Magic". "Pilns stihiskas popmūzikas, baroka elektronikas, un melodiju, noslēpumu mežģīņots," tā to raksturo koncerta rīkotāji.

Jauno ierakstu jau pagājušajā vasarā pieteica dziesma "I Forget". Dziesmu Jāko sācis sacerēt kādas rezidences laikā Šveicē, un tā stāsta par "izslēgšanos" un pamošanos, vairs neko nesaprotot.
Lielākā daļa "Chaos Magic" tapusi vienā no mūziķa šī brīža mājvietām – Atēnās, un ir kā vēl viens aicinājums gan domubiedriem, gan pilnīgiem svešiniekiem viesoties "Jāko izplatījumā". "Tur, kur kosmisks džezs, "dub" un regejs, neonā izgaismots sintpops, jutekliskas balādes un psihedēliskas rokmūzikas nirvāna," raksta rīkotāji.

Albuma tapšanā piedalījusies arī franču aktrise un dziedātāja Alma Hodorovska (Alma Jodorowsky), somu saksofonists Džimijs Tenors (Jimi Tenor), islandiešu māksliniece Sigurlauga Gīsladoutira (Sigurlaug Gísladóttir) jeb Mr. Silla un daudzi citi.

"Kad biju bērns, visvairāk baidījos no narkomāniem un citplanētiešiem. Es dzīvoju laukos un vienmēr priecājos par iespēju ciemoties pie brālēna pilsētā, jo laukos bija lielāka iespējamība, ka tevi nolaupīs citplanētieši – tur ir mazāk cilvēku, no kuriem izvēlēties," ir teicis Jāko Eino Kalevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!