Foto: Publicitātes attēli

Fantāzijas un fantastikas grāmatu apgāds "Prometejs" izdevis K. Dž. Pārkera politisko trilleri "Slēptais asmens" Kaspara Zalāna tulkojumā.

K. Dž. Pārkers (īstajā vārdā Toms Holts) savas vairāk nekā trīsdesmit gadus ilgās karjeras laikā ir sarakstījis vēsturiskus romānus, mitoloģisku eposu (tostarp Beovulfa un grieķu mītu) satīru un vairākus darbus fantāzijas žanrā, kas galvenokārt pievēršas sabiedrības iekšējām pretrunām un cilvēka dabas neviennozīmīgumam.

"Slēptais asmens" ir stāsts par Basianu Severu: Vesānijas Republikas Pirmo pilsoni, plaukstošas bankas īpašnieku un meistarīgu manipulatoru, kam mērķis attaisno līdzekļus. Pateicoties asajai mēlei un spožajam prātam, viņa ietekme un vara aug, tomēr grāmatas gaitā galvenais antivaronis ir spiests saskarties ar savu ambīciju cenu, citu politisko spēku viltībām, kariem un nesaskaņām paša ģimenē.

Grāmatas tulkotājs romānu raksturo kā "gan spraigu politisku trilleri, gan alternatīvas vēstures atspoguļojumu, kas liek lasītājām no malas paskatīties gan uz mūsu pašu pretrunīgajām vēlmēm un motivācijām, gan ekonomiskajām un sociālajām strāvām, kuras nosaka desmitiem tūkstošu cilvēku likteņus".

Fantāzijai un zinātniskajai fantastikai veltītais žurnāls SFX par grāmatu "Slēptais asmens" rakstījis, ka "viens no fantāzijas žanra spilgtākajiem autoriem uzrakstījis romānu, ko caurvij apsēstība, slepkavības un politika."

Apgāda "Prometejs" vadītājs Andris Bekmanis apgalvo, ka šī "Iespējams, ir labākā grāmata, ko esmu izdevis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!