Foto: Shutterstock

Festivāls "Prozas lasījumi" aicina piedalīties gadskārtējā stāstu konkursā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji. Šī gada prozas lasījumu tēma ir "Kā dzīvot tālāk?" (lasāms arī bez jautājuma zīmes; papildināms ar daudzpunkti, punktu un citām pieturzīmēm).

"Domājot par nākotni," stāsta "Prozas lasījumu" rīkotāji, "mēs ar baiļu, prieka, ziņkāres vai dusmu trīsām gaidām šķietami neizbēgamo galu – maiju kalendāra beigas, pandēmijas, apokalipses, Rietumu civilizācijas bojāeju, viesuļvētras un nekad vēl agrāk nebijušas lietusgāzes, bet tad, kad tas viss paiet, ir jāsaprot, – ko nu? Kad viss nebijušais ir kļuvis par bijušo. Kā dzīvot tālāk?"

Prozas lasījumu festivāls aicina līdz 15. oktobrim sūtīt pavisam jaunu vai arī jau kādu laiku atvilktnē noturētu, taču iepriekš nekur nepublicētu stāsta manuskriptu, kura apjoms būtu no 5000 līdz 10000 rakstu zīmju ar visām nepieciešamajām atstarpēm, kā arī īsu aprakstu par sevi vienā izsmeļošā rindkopā uz e-pastu prozaslasijumi@gmail.com ar norādi "Kā dzīvot tālāk". Aicināti piedalīties gan jau pieredzi un atzinību guvuši rakstnieki, gan arī tie, kas rakstīt sākuši nesen.

Darbus godprātīgi, nesavtīgi un ieinteresēti izvērtēs profesionāla žūrija, bet piecu labāko darbu autoriem tiks dota iespēja uzstāties kādā no festivāla "Prozas lasījumi 2024" pasākumiem, kas notiks decembrī.

Spilgtākais konkursa stāstnieks tiks apbalvots arī ar 500 eiro naudas balvu un iespēju 2025. gada vasarā uzturēties un jaunradīt Dubultu Rakstnieku namā.

Rezultāti par pieciem labākajiem stāstu autoriem tiks paziņoti 1. novembrī Prozas lasījumu "Facebook" kontā un uzvarētājiem personīgi, savukārt laureāti tiks noskaidroti lasījumos decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!