Foto: Zvaigzne ABC
Apgāds "Zvaigzne ABC" laidis klajā Leona Brieža dzejas krājumu "Neteiksim neko" un Vika (Viktora Kalniņa) poēmu "Katoliete".

Abu šo darbu atvēršanas svētki notiks 10. decembrī, plkst. 16.00 Ojāra Vācieša muzejā Rīgā.

Leons Briedis ir populārs vidējās paaudzes latviešu dzejnieks, rakstnieks, literatūrzinātnieks, literatūrkritiķis, tulkotājs un atdzejotājs, pazīstams arī kā daudzu Raimonda Paula dziesmu tekstu autors. Viņa darbība pēdējos gados saistās ar kulturoloģiskā žurnāla "Kentaurs XXI" izdošanu – Leons Briedis ir tā dibinātājs, galvenais redaktors un arī izdevējs.

Izlasē "Neteiksim neko" apvienoti dzejnieka labākie agrāk publicētie, kā arī jauni mīlestības dzejoļi autora sakārtojumā. Mīlestība pret cilvēkiem un dabu, pret Latviju un dzimto pagalmu, pret māti un, protams, pret Sievieti – tās ir galvenās tēmas šajā izlasē. Tā ir dāvana Leona Brieža dzejas cienītājiem un arī sev pašam nozīmīgā dzīves jubilejā.

Savukārt Vika darbs "Katoliete" ir poēma. Tajā savijas dzejnieka pārdomas par dzīvi, cilvēkiem, draugiem un vientulību, par ticību un Dievu ar mūžseno un vienmēr jauno stāstu par diviem – vīrieti un sievieti, par mīlestības sākumu un arī par tās galu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!