Foto: Arhīva foto
Latviešu valodā tulkota un nupat izdota Martina Heidegera rakstu izlase "Pieci raksti par patiesību un "humānismu"", "Delfi" informē biedrība "Intelekts".

Martina Heidegera rakstu izlase būs interesanta ne tikai rūdītiem filozofijas adeptiem, bet arī eiropeiskās kultūras cilvēkiem vispār. Heidegers iztirzā ne tikai sarežģītas pārbīdes, kas gandrīz nemanāmi notiek pašā patiesības koncepta būtībā, bet runā arī par patiesības sakaru ar brīvību, izglītību un "paidagoģiju" (par seno grieķu "paideia") un, galu galā, – par visas Vakarzemes vēstures likteni, kāds tas rādās tā dēvētās "esamības aizmirstības" un "dzimtenes zuduma" pakrēslī.

2022. gadā biedrība "Intelekts" publicēja Martina Heidegera grāmatas "Malkasceļi" tulkojumu ievērojami uzlabotā redakcijā. Taču ar to rūpe par Heidegera mantojuma apguvi nebeidzas. Heidegera darbu izlasē "Pieci raksti par patiesību un "humānismu"" iekļauti raksti "Par patiesības būtību", "Platona mācība par patiesību", "Nabadzība", "Vēstule par humānismu" un "Lauku ceļš". Šos rakstus sakopojis un rediģējis Ansis Zunde, tulkojuši Raivis Bičevskis, Linda Gediņa un Rihards Kūlis, korektores darbu veikusi Evita Veinberga, bet grāmatas māksliniecisko dizainu veidojis Klāvs Priedītis.

Biedrība "Intelekts" dibināta 1995. gadā, izdevusi vairāk nekā 20 filozofiska satura grāmatas, rīko simpozijus un pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!