Foto: F64
Saistībā ar Latvijas basketbola izlases sagaidīšanu Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, pēc policijas lūguma mainīta "Dzejas dienu" pasākuma "Apokaliptiski dzejas lasījumi" norises vieta, sociālajā medijā "Facebook" vēsta Latvijas Rakstieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze.

Kā ierasts, dzejnieka Raiņa dzimšanas dienā, 11. septembrī, bija plānots, ka pasākums notiks literāta un sabiedriskā darbinieka pieminekļa pakājē, taču pēc konsultācijas ar Valsts policijas pārstāvjiem, lasījumu norises vieta ir mainīta – tie notiks turpat līdzās, Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā. Sākums – pulksten 18.30

"Lai nebūtu nevajadzīgu runu un pārpratumu, apliecinu, ka policija to ieteica nevis pavēlēja. Argumenti bija pārliecinoši un savstarpējā sarunā nonācām pie secinājuma, ka būs visiem drošāk, ja mūsu lielisko basketbolistu sveikšana tiks nodalīta no Dzejas dienu pasākuma. Pateicos policistiem par to, ka viņi rūpējas par visu mūsu drošību. Tiekamies LMA dārzā pulksten 18.30 Gaidām arī basketbola fanus," vēsta Jundze.

"Apokaliptiski dzejas lasījumi" tapuši sadarbībā ar Latvijas "PEN" organizāciju. Pasākumā savu dzeju lasīs Inga Gaile, Ilmārs Šlāpins, Aļesja Loseva, Ieva Melgalve, Līva Marta Roze, Ambika Tomsoe, Cipi Kellere un Ieva Lešinska.

Jau vēstīts, ka septembrī norisinās starptautiskais dzejas festivāls "Dzejas dienas", kas noslēgsies ceturtdien, kad tiks pasniegta "Dzejas balva" par labāko oriģināldzejas vai atdzejas krājumu.
"Dzejas dienas" kopš to pirmssākumiem 1965. gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!