Foto: Publicitātes foto
Kultūras namā "Atmoda" 17. septembrī pulksten 17 notiks Kaspara Zalāna debijas dzejas krājuma "Telegrammas" atklāšana un tam veltīta literāri muzikāla performance. Jauno krājumu izdod Valtera Dakšas izdevniecība.

Pasākumā performanci iesildīs trīs jaunie dzejnieki: Rihards Ošenieks, Paula Lūcija Lejiņa un Džonatans Melgalvis.

Dzejnieks un literatūrzinātnieks Ivars Šteinbergs Zalāna krājumu dēvē par "cīkstiņu ar nošķirtību, centieniem rast saskarsmes punktus, kad sakāmais pārsniedz ierastā robežas." Minētais tiks pausts gan jauno dzejnieku, gan arī pseido-koncerta priekšnesumos, norāda krājuma autors.

Kaspars Zalāns (1994) ir dzejnieks, atdzejotājs, tulkotājs un kultūras pasākumu rīkotājs. Publicējies drukātajos izdevumos un tiešsaistes vietnēs: "Satori", "Punctum", "Jaunā Gaita", "Domuzīme", "Kultūrzīmes", "konTEKSTS" u.c. No angļu valodas atdzejojis Hildas Dūlitlas, Viljama Karlosa Viljamsa, Bezila Bantiga un Frenka O'Haras, no krievu Ivana Ahmetjeva dzeju, saņēmis "Sudraba tintnīcu" par Hovarda Filipsa Lavkrafta stāstu tulkojumu (izdevniecība "Prometejs"). Bijis viens no festivāla "Dzeja bez robežām" rīkotājiem, organizējis arī pasākumu sēriju "Neierastā literatūra" Kaņepes Kultūras centrā.

Muzikālajā performancē piedalīsies Kaspars Eglītis un Kārlis Lazdovskis. Kaspars Eglītis ir filozofijas bakalaurs un mūziķis. Uzskata, ka ikviens zināšanu graudiņš ir kā "Lego" klucītis: tā lietojums ir atkarīgs no celtnieka radošuma.

Kārlis Lazdovskis ir bungu un fizikas skolotājs. Iepriekš spēlējis grupās "Podruga", "Parara", "Be Reet", kā arī piedalījies citos dzejas pasākumos ar Kasparu Zalānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!