Foto: Publicitātes foto

Šī gada 21. jūnijā pulksten 20, atzīmējot telpiskās skaņu sistēmas demo versijas uzstādīšanu un jumta pabeigšanu, Latvijā pirmajā topošajā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzālē "Skaņu muiža 360" notiks muzikāls vakara pikniks.

Jaunā koncertzāle un kultūrvieta top Ropažu novada Bakhaužu muižā un to radījusi mūziķe, komponiste un aktrise Zane Dombrovska kopā ar vīru, nekustamo īpašumu projektu attīstītāju Gunti Učelnieku.

Pasākumā 21. jūnijā gaidāma gan Latvijas, gan Igaunijas mākslinieču audiovizuālo skaņu instalāciju atklāšana, gan arī komponistes un mūziķes Zanes Dombrovskas radīto klavierdarbu "Simple Songs" ("Vienkāršās dziesmas") pirmatskaņojuma koncerts. Tāpat viesiem Skaņrades zonā būs iespēja arī pašiem muzicēt, taču pasākuma galvenais notikums būs koncertzāles telpiskās skaņu sistēmas demo versijas prezentācija, ļaujot ikvienam izbaudīt 360 grādu skaņas burvību un iegūt jaunu skaņas klausīšanās pieredzi.

Vakaru noslēgsugunskura iedegšana, piknika turpinājums, saviesīgas sarunas un dabas "mūzikas" baudīšana līdz pusnaktij. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu piknika groziņu, pretodu līdzekli un pledu.

Ieejas maksa: ar ieejas ziedojumu (biļeti) izvēlētas summas. Biļetes var iegādāties tikai iepriekšpārdošanā, un tās būs pieejamas līdz 20. jūnija pulksten 20. Pieejamas arī ģimenes biļetes.

"Skaņu muiža 360" būs Latvijā pirmā pastāvīgā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle, kura atradīsies Bakhaužu muižā. Koncertzāle tiek izbūvēta vienā no vēsturiskajām muižas ēkām, kura tiek atjaunota ar Lauku atbalsta dienesta finansiālu atbalstu un sadarbībā ar finanšu institūciju "Altum".

"Koncertzāles radīšana ir procesā un mums priekšā vēl ir daudz darba, taču šovasar "Skaņu muiža 360" izmēģinājuma režīmā jau uzņems apmeklētājus, kas, iepriekš piesakoties, varēs iepazīties un izmēģināt gan koncertzāles telpiskās skaņas sistēmu, gan izbaudīt skaņu skulptūras muižas teritorijā, Mūsu mērķis ir sniegt cilvēkiem jaunu skaņas baudīšanas iespēju un tēlaini izsakoties – "atvērt ausis" jaunai pieredzei," skaidro komponiste un mūziķe Zane Dombrovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!