Foto: Linda Siliņa/DELFI

Klātesot Latvijas mākslas un šovbiznesa personībām, ceturtdien, 13. jūnijā, tika atklāta pasaulē at modes zīmola "Fyodor Golan" un modes mākslinieka Fjodora Podgornija izstādi "Sadursmes harmonija".

Izstādes atklāšanas pasākumā viesus priecēja dziedātāja Evija Vēbere, tērpusies Fjodora Podgornija radītā kleitā. Uzrunas teica Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, izstādes tekstu autors Igors Gubenko, pats mākslinieks Fjodors Podgornijs un citi radošās komandas pārstāvji. Līdz ar izstādes atklāšanu, pie Muzeju krātuves atvērta arī pop-up kafejnīca, kas būs pieejama izstādes darba laikā. Turpmākās dienas pēc izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja arī tikties ar radošo komandu un uzdot jautājumus. Precīzāk par tikšanās laikiem – LNMM mājaslapā.

Jau vēstīts iepriekš, izstāde iepazīstina ar "Fyodor Golan" bagātīgo veikumu no 2009. līdz 2022. gadam caur Fjodora Podgornija personīgo skatījumu un pieredzi, apliecinot Latvijas klātbūtni globālā laikmetīgā dizaina un modes procesos. Ietverot vairāk nekā 120 tērpus un aksesuārus, projekts pievēršas modes zīmola estētikas transformācijām un izgaismo tā evolūciju no luksusa vakartērpu radīšanas līdz ilgtspējīgu tehnoloģiju integrēšanai inovatīvā apģērbu dizainā, kā arī Fjodora pēdējo gadu sadarbību ar Kristīni Opolais, Margaritu un Kristīni Balanas, Kristu Dzudzilo un citām Latvijas kultūras personībām.

Foto: Linda Siliņa/DELFI

Zīmolu "Fyodor Golan" 2009. gadā Londonā izveidoja jauno dizaineru pāris – Fjodors Podgornijs no Latvijas un Golans Frīdmans no Izraēlas. Dueta ekspresīvie tērpi ieguva ievērojamu rezonansi modes industrijā un starptautiskajos medijos, piesaistot gan slavenību uzmanību, gan plašu klientu loku visā pasaulē.Dizaineru veikums atspoguļots "Vogue", "Garage", "Dazed", "Financial Times" un citos starptautiskos preses izdevumos. "Fyodor Golan" tērpus iecienījušas Madonna, Rianna, Dženifera Lopesa, Ariana Grande un citas pasaules zvaigznes.

Izstādes radošo komandu veido: mākslinieks, izstādes idejas autors Fjodors Podgornijs, izstādes kurators Aleksejs Beļeckis, tekstu autors Igors Gubenko un izstādes producente Kitija Vasiļjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!