Foto: Māris Morkāns, Ieva Romaško, Jānis Deinats, Ritvars Stankēvičs

Aizvadītā nedēļa sākās ar retro popmūzikas meistaru "Postmodern Jukebox" sarīkoto ballīti koncertzālē "Palladium", bet noslēdzās ar jauno īru rokmūzikas zvaigžņu "Fontaines DC" uzstāšanos turpat. Tam visam pa vidu – teātri slēdza sezonu, apbalvoja labākos aktierus, aktrises un izrādes, spēlēja "Skroderdienas" un citus svētku uzvedumus, bet nedēlas nozīmīgākā izstāde tika atklāta Muzeju krātuves telpās, kur līdz pat 1. septembrim būs aplūkojama pasaules popmūzikas zvaigžņu iecienītā zīmola "Fyodor Golan" tērpu un aksesuāru ekspozīcija. Par šiem un citiem kultūras notikumiem - 10 fotogalerijās.

Pagājušajā nedēļā, 16. jūnijā, pēc pēdējās šīs sezonas izrādes "Daliņš", Valmieras teātra kolektīvs pulcējās pagaidu mājvietā "Kurtuve", lai atzīmētu simtgades sezonas noslēgšanos. Sezona nosvinēta ar latviešu autoru jauniestudējumiem, no Raiņa "Jāzepa un viņa brāļiem" līdz Blaumaņa "Pazudušajam dēlam". Nākamā sezona būs zīmīga ar atgriešanos savā teātra ēkā, tādēļ 2024./2025. gada sezonas iestudējumu tēma būs atgriešanās mājās un mīlestības dažādās izpausmes – no bērna sapņošanas un draudzības, pusaudžu kategorisma līdz nenovēršamai kaislībai un mīlas trīsstūriem.

Kā ierasts, noslēguma pasākumā tika sumināti aizvadītās sezonas noslogotākie aktieri. Otro gadu pēc kārtas visvairāk izrādes nospēlējusi aktrise Diāna Krista Stafecka, savukārt noslogotākais aktieris bijis Sandis Runge. Spēlētākā izrāde - sezonas sākumā Ineses Mičules iestudētā, skatītāju iemīļotā un jau atzinību ieguvusī - Raiņa "Jāzeps un viņa brāļi", kas nospēlēta jau 29 reizes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!