Foto: LETA, Lauris Vīksne

Aizvadītā nedēļa aizlīgoja saulgriežu koncertos un Jāņu uzvedumos. Doma laukumā notika tradicionālais Zāļu tirgus, bet laikmetīgā un maģiskā atmosfērā saule tika sagaidīta Daugmales pilskalnā kopā ar grupu "Tautumeitas". Neilgi pirms Jāņiem iznāca pirmais latviešu stāstu krājums vieglajā valodā, bet Cēsīs pieminēja Cēus kauju 105. gadadienu. Par šiem un citiem kultūras notikumiem – sešās fotogalerijās.

Akciju sabiedrība "Valters un Rapa" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūtu un Vieglās valodas aģentūru pagājušajā nedēļā laida klajā grāmatu "Stāsti vieglajā valodā". Tā ir pirmā reize Latvijas grāmatniecības vēsturē, kad lasītāji var iegādāties latviešu oriģinālliteratūru vieglajā valodā. Grāmatas prezentācijas pasākums notika 18. jūnijā "Valters un Rapa" grāmatmīļu namā, Aspazijas bulvārī.

Grāmatā "Stāsti vieglajā valodā" publicēti konkursam "Viegli lasīt" iesniegtie darbi. Tie ir pieci iepriekš nepublicēti dažādu autoru daiļdarbi – gan īsti gadījumi no dzīves, gan pilnīgi izdomāti atgadījumi –, kas ļauj iepazīties ne vien ar grāmatas varoņu piedzīvojumiem, bet arī ar vieglās valodas burvību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!