Foto: Uldis Siliņš, Jānis Vecbrālis, Julia Boyarina, Kārlis Dambrāns/DELFI

Jūlija svelmē un negaisos aizvadīta dažādiem koncertiem, brīvdabas izrādēm un festivāliem bagāta nedēļa. To iesāka kanādiešu rokmūziķa Braiena Adamsa nostalģijas pilnais koncerts "Arēnā Rīga", bet turpināja gan 135 čellistu mega orķestra saiets Mežaparka Lielajā estrādē, publikas iemīļotais festivāls "Laba daba" un jauna brīvdabas komēdija "Rabarberu vīns". Par šiem un citiem kultūras notikumiem aizvadītajā nedēļā – sešās fotogalerijās.

Mežaparka Lielajā estrādē 9. jūlijā vakarā 135 čellisti no visas Latvijas sniedza grandiozu koncertu. Šis jau bija piektais grupas "Melo-M" organizētā mega orķestra koncerts un desmit gadu laikā orķestra sastāvs ir trīskāršojies.

Čellu trio "Melo-M" mūziķi ir gandarīti, ka Latvijā čellistu jaunā paaudze ir tik kupla un talantīga un ka pateicoties šiem koncertiem jaunieši ir uzsākuši spēlēt čellu, lai varētu pievienoties mega orķestrim. Ar nepacietību tiek gaidīts nākamais mega orķestra koncerts, kas notiks 2026. gadā, un tiek jau paredzēts, ka uz skatuves uzstāsies vēl vairāk čellistu nekā šogad.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!