Pēc Kijivas pieprasījuma Florencē konfiscēta 12. gadsimta Torre del Gallo pils, kas pieder uzņēmējam Aleksejam Fedoričevam, raksta Rīgā bāzētais medijs "Meduza", atsaucoties uz laikrakstu "Corriere Fiorentino".

Konfiskācija veikta pēc Ukrainas pretkorupcijas prokuratūras pieprasījuma, raksta ziņu aģentūra "Reuters". Florences prokuratūra informējusi, ka nodokļu policija kādam Krievijas uzņēmējam konfiscējusi aktīvus aptuveni 41 miljona eiro vērtībā un pret viņu Ukrainā tiek veikta izmeklēšana – viņš tiek turēts aizdomās par korupciju, krāpšanu un naudas atmazgāšanu. Prokuratūra aizdomās turamā vārdu nenosauc, taču aģentūra "Reuters" ziņo, ka tas ir Fedoričevs.

Kā raksta "Meduza", Aleksejs Fedoričevs emigrēja no PSRS 1987. gadā un viņam ir arī Ungārijas pilsonība. Viņš ir basketbola kluba "Monako" prezidents un bijušais Maskavas futbola kluba "Dinamo" īpašnieks. 2006. gadā iekļauts "Forbes" sarakstā, viņa bagātība tolaik novērtēta kā 450 miljonu ASV dolāru liela.

Pēc Itālijas prokuratūras rīcībā esošās informācijas, Fedoričevs esot reinvestējis ienākumus, kas nelikumīgā ceļā iegūti Ukrainā. Florencē viņam pieder liels nekustamo īpašumu komplekss.

Likumsargu ierašanos Torre del Gallo pilī nofilmējis laikraksts "Corriere Fiorentino".

Torre del Gallo ir vēsturiska ēka, kas atrodas Florencē, Itālijā, kalnu grēdas virsotnē, no kuras paveras panorāmas skats uz pilsētu. Senatnē tā bija daļa no nocietinātas pils un, pēc dažu vēsturnieku domām, piederēja ļoti senas izcelsmes Galli (Gallo) ģimenei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!