Foto: Publicitātes foto

17. augustā no plkst. 12.00 līdz pusnaktij risināsies prāta brīvības, sevis iepazīšanas, mākslas, mūzikas un literatūras baudīšanas festivāls "Veidenfests", portālu "Delfi" informē Eduarda Veidenbauma muzeja "Kalāči" pārstāvji.

Pasākumu rīko noformāla grupa, kuras sastāvā ir jaunieši vecumā no 13 līdz 24 gadiem. Kā norāda Veidenbauma muzejs, jauniešus vieno mīlestība pret "Kalāčiem", Eduardu Veidenbaumu, vēlme radīt, mainīt un runāt par svarīgām lietām. Pasākuma misija sevī ietver prāta brīvību, pašizaugsmi, satikšanos ar sevi un citiem caur mākslu, mūziku, literatūru, dabu, un galvenokārt – būšanu kopā.

"Veidenfests", skaidro muzeja pārstāvji, turas pie Eduardam Veidenbaumam svarīgajām vērtībām: vienlīdzību, drosmi un autenitiskumu, neaizmirstot par svabadā gara modināšanu. Arī šogad festivāla galvenais vadmotīvs ir: vieta, kur satikties gan pankiem, gan omītēm un ikvienam, kurš mīl labu mūziku, mākslu un literatūru.

Uz skatuves apmeklētājus priecēs dažādu žanru mūziķi – "Nielslens Lielsliens", Juris Simanovičs un "Bez grēka ieņemtie", Helēna Kozlova, Reinis Jaunais, Daniele Mammarella, "Pisang Ambon" un "Svelme".

Dzejas programmā – konkurss dzejniekiem "Dzejas slams" (žūrija: Inga Pizāne, Kārlis Vērdiņš, Ilma Strazdiņa), dzejas rakstīšanas darbnīcas (vadītāji: Krista Anna Belševica un Andris Akmentiņš), Dzejnieku saruna par sajūtām un sabiedrību (dalībnieki: Jānis Rokpelnis, Jeļena Glazova, Valters Liberts un Marts Pujāts).

Dienas gaitā apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot dažādus pārsteigumus, piedalīties darbnīcās, radīt mākslu pašiem. Kalāču plašajā teritorijā varēs gan pagulēt Zāļu gultā, gan plunčāties Mālu vannā, pabūt ar sevi Zālīšu valstībā, radīt Zemes mākslu, ļauties brīvībai kopīgajā gleznā, piedalīties Skičpastaigā, Muzikālajā zaptē, izkliegt dvēseles sāpi Kliegšanas kambarī, atcerēties par sevis mīlēšanu, piedaloties Performatīvajās kāzās. Šogad festivālu papildinās arī īpašas izstādes, kuras radījuši gan jaunieši paši, gan viņu draugi no Līgatnes senioru mājas.

Lai festivāls spētu turpināties, ieejas maksa pret ziedojumiem – bērniem līdz 7 gadiem bez maksas, skolēniem, studentiem un senioriem ziedojums no 5 eiro, pieaugušajiem ziedojums no 10 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!