Foto: Linda Siliņa/DELFI, Marko Rass, Jānis Hansinkēvičs, Kristaps Kalns

Festivālā pat dubļi ir romantiski – tā rakstīja šī gada festivāla "Sansusī" rīkotāji. Un aizvadītajā nedēļā netrūka ne dubļu, ne saules, ne festivālu. Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem krāšņi izskanēja gan jau pieminētais "Sansusī", gan "Bauska TASTE", gan arī "Papīrfabrikas festivāls". Frīku kabarē noskaņās turpinājās Cēsu mākslas festivāls, bet Līgatnē plašu rakstīšanas interesentu loku pulcēja pirmas "Rakstivāls". Par festivāliem un citiem kultūras notikumiem aizvadītājā nedēļas nogalē – desmit fotogalerijās.

Aizvadīta jau otrā Dienvidkurzemes festivāla "Rimbenieks" nedēļa, kurā Liepājas Simfonisk (LSO) orķestra mūziķi kopā ar saviem domubiedriem un tuvākajiem skatuves draugiem turpina atklāt burvīgas novada koncertvietas, atskaņojot īpašas koncertprogrammas.

"Rimbenieks" šonedēļ iesākās piektdien, 8. augustā, Vaiņodē ar virtuozi emocionālu koncertu Vaiņodes Kultūras namā, kur pirmo reizi kopā uzstājās trīs izcili mūziķi – pianiste Agnese Egliņa, LSO mākslinieciskais vadītājs – klarnetists Guntis Kuzma un orķestra čellu grupas koncertmeistars Klāvs Jankevics. Programmā skanēja Ludviga van Bēthovena un Johannesa Brāmsa mūzika.

Sestdienas vakaru Virgas muižā piepildīja kaislīgi ritmi un nostalģija, ko izspēlēja vijolniece Madara Drulle, altiste Itāna Grābante, čelliste Anete Dovmane, kontrabasists Ivars Ozols un akordeonists Rustams Bagirovs. Koncertu, kas bija veltīts stāstiem par aizrautību un ilgošanos, mīlestību un sāpēm, caurvija par žanra ikonu kļuvušais Astora Pjacollas tango kompozīciju cikls "Četri gadalaiki Buenosairesā" un argentīniešu rakstnieka un dzejnieka Horhes Luisa Borhesa dzejoļi.

Savukārt svētdien, 12. augustā, festivāls aicināja klausītājus doties Dienvidkurzemes baznīcu minitūrē – dienas laikā notika četri dažādi koncerti – Griezē, Priekulē, Vecpilī un Aizputē.

Festivāla noslēgumā norisināsies vēl četri koncerti – Durbē, Nīcā, Cīravā un Grobiņā. Turklāt klausītāji varēs piedzīvot divus pirmatskaņojumus – Viļņa Šmīdberga "Uz Gaismu", kā arī Riharda Dubras "Magnolija". Ieeja visos koncertos ir bez maksas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!